Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Naam vereniging: Jeu de boules vereniging De Vaste Voet (DVV)
Opgericht in: 1980
Aantal leden: 70 leden en ongeveer 30 vrijwilligers zijn actief.

Wie zijn we en wat doen we?

We zijn enthousiaste spelers die met elkaar gezellig, ontspannen en sportief, in de buitenlucht bezig willen zijn. Onze club telt veel vrijwilligers, die hand- en spandiensten verrichten. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bardiensten, onderhoud van het terrein, schoonhouden van het clubhuis etc.

Petanque is de wedstrijdvorm van het bekende Franse balspel Jeu de Boules en kan door werkelijk iedereen en bijna overal worden gespeeld, man of vrouw, jong en oud, wel of niet in clubverband. Kortom een spel of sport voor jou en voor het hele gezin. Het is een sport die beslist niet alleen als senioren sport betiteld mag worden.

Het is gemakkelijk te leren en je hoeft er geen kostbare "materialen"voor aan te schaffen. Het vraagt weinig ruimte en kan op verschillende ondergronden worden gespeeld. Een sport die rijk is aan spelcultuur.

Je kunt bij onze vereniging regelmatig deelnemen aan interne en regionale toernooien. Voor de hoogte van de contributie hoeft het lidmaatschap zeker geen beletsel te zijn want, financieel gezien is het een laagdrempelige sport.

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Bij onze vereniging heerst een leuke en ontspannen sfeer. Je voelt je snel thuis bij onze club. Er zijn veel momenten in de week dat er gespeeld kan worden. Zelfs op zondagmiddag is de baan geopend. Wil je de sportieve strijd aangaan en plezier beleven, kom dan eens geheel vrijblijvend kennis maken met deze sport voor jong en oud.

Wat is jullie ambitie?

We proberen het spelplezier op niveau te houden. Er zijn mogelijkheden om lessen te krijgen, om zodoende de regels en de techniek beter te leren kennen. Om de vereniging draaiende te houden vinden we het belangrijk dat het ledenbestand blijft groeien. Onze vereniging is en moet een plek zijn waar mensen zich thuis voelen zowel nu als in de toekomst.

Er bestaat een mogelijkheid om bij De Vaste Voet, met familie, vrienden of collega's als groep het spel jeu de boules te spelen. Wij zorgen graag voor boules en begeleiding.

Meer informatie is te vinden op: www.devastevoet.nl

Onze accommodatie is gevestigd aan de:

Van Alkemadelaan 16

2171 DH Sassenheim

Ons magazine is via het internet te downloaden.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant