Patricia Koot is de snelste in Groningen. | Foto: pr./Niels Bakker
Patricia Koot is de snelste in Groningen. | Foto: pr./Niels Bakker

Patricia Koot snelste op Nederlands Pupillen Toernooi

Sport Warmond

Warmond • Patricia Koot was zaterdag 28 januari de snelste van de pupillen B bij het Nederlands Pupillen Toernooi in Groningen. Pupillen van de Warmondse IJsclub, Okke Mouwen en Rens Vergeer, werden kampioen in hun categorie van KNSB District Sassenheim.

Patricia Koot was de snelste op het ijs van Kardinge in Groningen. Met twee nieuwe clubrecords voor de Warmondse IJsclub reed zij naar een overtuigende eerste plaats tijdens het Nederlands Pupillen Toernooi 2017. Met een tijd van 45.51 op de 500 meter en 1.04.54 op de 700 meter liet zij de andere 27 deelnemers in haar categorie achter zich. De 500 meter tijd was een verbetering van het WIJC clubrecord dat Patricia zelf in december 2016 reed. Het clubrecord op de 700 meter stond nog op naam van Flory Oltshoorn en dateerde uit februari 2014, Patricia verbeterde dat oude record met 4 seconden.

Van Leiden naar Groningen

Ook Rens Vergeer (pupillen B) en Okke Mouwen (pupillen A) waren uitgenodigd voor het toernooi in Groningen. Rens Vergeer reed persoonlijke records. De 500 meter reed hij in 51.24 en de 300 meter werd afgelegd in 32.02. In het eindklassement werd Rens Vergeer elfde.


Okke Mouwen was 's ochtends in Schaatshal Leiden kampioen van KNSB district Sassenheim geworden bij de pupillen A. Okke was in Leiden met 37.69 over twee rondjes en 20.20 over een rondje ruimschoots sneller dan zijn concurrenten. In Groningen reed hij naar 46.88 op de 500 meter en de 1000 meter legde Okke af in 1.35.62. In de eindklassement werd hij twintigste.

District Kampioenschappen

Op 14 januari waren de District Kampioenschappen voor welpen in Schaatshal Leiden. In eerste instantie werd Rens Vergeer als tweede geklasseerd, maar na controle van de uitslagenlijsten bleek er een klein foutje te zijn gemaakt en bleek Rens beide afstanden te hebben gewonnen. Hij werd alsnog kampioen Welpen van KNSB District Sassenheim.

Op zondagochtend, 29 januari, werd op De Uithof in Den Haag de finale van de Baancompetitie voor junioren C over 1500 meter verreden, ook klasse 2 Pupillen mochten daaraan deelnemen. Met zeven rijders was de Warmondse IJsclub hier vertegenwoordigd. Voor een aantal rijders was het de eerste kennismaking met de schaatsmijl. Voor Patricia Koot was het reden om een derde clubrecord in 24 uur te rijden. Ze verbeterde haar eigen tijd van vorig jaar maart met ruim 9 seconden. Het clubrecord 1500m dames pupillen staat nu op 2.25.49.

Uit de krant