Vrijwilligers reconstrueren het expeditieschip van Willem Barentsz. | Foto: pr.
Vrijwilligers reconstrueren het expeditieschip van Willem Barentsz. | Foto: pr.

Winteravond over schip van Willem Barentsz

Cultuur Warmond

Warmond • De Stichting Zeilvaart Warmond houdt op woensdag 8 februari om 20.00 uur een winteravond in Kunstcafé de Oude School (Dorpsstraat 40).

Na een welkomstwoord van de voorzitter van de Stichting neemt Gerald de Weerdt de bezoekers mee op de reis van Willem Barentsz naar de Noord en zijn overwintering op Nova Zembla. Toen Willem Barentsz aan zijn tocht begon waren er nog geen betrouwbare zeekaarten van het gebied. Wat zouden ze tegenkomen? Konden ze via de Noordpool een zeeweg naar China ontdekken?

Expeditieschip

De Weerdt vertelt vooral met verve over de reconstructie van het expeditieschip van Willem Barentsz. Dit unieke project wordt uitsluitend door vrijwilligers gerealiseerd. Daarbij wordt zoveel mogelijk de Hollandse bouwmethode van het eind van de zestiende eeuw gevolgd. En dat die reconstructie al aardig vordert horen we natuurlijk tijdens deze avond, maar is dit najaar ook te bekijken. Het "uitstapje" tijdens de busreis naar de start van de Strontrace op 23 oktober dit jaar gaat naar de haven van Harlingen voor een rondleiding op de werf en op het schip.

De toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening.

Uit de krant