| Foto: pr./Pixabay

Teylingen scoort drie keer, maar blijft met lege handen achter

Sport Sassenheim

Sassenheim • Onder nieuwe trainer Marc van Wonderen is Teylingen de tweede helft van de competitie gestart met een nederlaag.

Teylingen kon meteen na de winterstop voor rust zorgen door te winnen van RKDEO. Met drie punten erbij is een stap naar de middenmoot gezet. Maar datzelfde gold ook voor de tegenstander, die voor de competitiepauze veertien punten verzamelde.

Vooraf had trainer Van Wonderen aangegeven dat het vooral verdedigend beter moet. Het aantal tegendoelpunten terugbrengen, dat is wat de vervanger van Laurens Mouter wilde zien. Hij kwam bedrogen uit, want Teylingen stond na balverlies in de vijftiende minuut met 1-0 achter. Teylingen kon de achterstand snel recht trekken en kwam door een doelpunt van Jaap Zwetsloot op 1-1. Uit het niets kwam RKDEO op 2-1 door opnieuw Tommy Simonis. Met die stand gingen de ploegen ook de rust in.

De tweede helft begon voor Teylingen dramatisch. De corners van de thuisploeg leverde dusdanig veel problemen op, dat er twee tegendoelpunten vielen. Daarbij gingen de bezoekers niet vrijuit. Er werd niet geconcentreerd verdedigd bij de dode spelmomenten, waardoor de afvallende bal vaak ook voor RKDEO was. In tweede of derde instantie werd er alsnog gescoord. De 4-1 achterstand bleek niet meer te overbruggen.Tom van der Vlugt scoorde nog tegen in de 74ste minuut: 4-2. Teylingen kwam zelfs terug tot één punt, maar het doelpunt van invaller Huub van der Vlugt was het sluitstuk. Door de 4-3 nederlaag moet Teylingen naar beneden blijven kijken en zijn punten nog steeds meer dan welkom. Op zondag 5 februari is de volgende mogelijkheid in de thuiswedstrijd tegen TOGB.