| Foto: pr./Pixabay

Ter Leede blijft eerste door winst in Breukelen

Sassenheim • Ter Leede kende geen enkel probleem met hekkensluiter FC Breukelen. In de tweede helft namen de Sassenheimers afstand en kwamen geen moment in de problemen.

Het eerste doelpunt viel pas na rust, al kreeg Ter Leede in de eerste helft een aantal kleine kansen op de voorsprong. Oussama Siali schiet net aan over, Mitchell Kappenberg ziet zijn inzet gekeerd door Breukelen-keeper Turksma. Marc de Kruijs is vlak voor rust nog gevaarlijk met twee voorzetten, maar ook die leveren geen doelpunt op voor de koploper. Ter Leede-keeper Bogdan Constantin had het rustig, maar blijkt wel alert bij een kans van Breukelen in de 41ste minuut. Dankzij zijn ingrepen gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

Na de pauze schiet Ter Leede uit de startblokken en krijgt kansen via Boelee, Tomas Arroyo en Siali. Maar verzilveren wil nog niet lukken. Daar hebben de Sassenheimers Vincent Ammerlaan voor. In de 56ste minuut draait hij knap weg bij zijn tegenstander en schiet de bal in de kruising. De routinier heeft onlangs bekend gemaakt aan zijn laatste seizoen bezig te zijn. Ook Youssef Ait-el-Houssi, Rene Troost en Mitchell Kappenberg hebben te kennen geven te vertrekken uit Sassenheim.

Tien minuten na het eerste doelpunt is de wedstrijd gespeeld. Ter Leede scoort nog een keer via Marc de Kruijs. Voor Breukelen wordt het alles of niets, waardoor er meer ruimte ontstaat. Daar kan Ter Leede niet van profiteren, omdat Siali rood krijgt, omdat hij zich niet kan beheersen nadat er eerder een overtreding op hem werd gemaakt. Met tien man speelt Ter Leede de resterende tijd uit en kan drie punten bijschrijven. Een goede zaak in de strijd om het kampioenschap. Op zaterdag 4 februari speelt Ter Leede de thuiswedstrijd tegen RVVH.