Celeste Split was de belangrijkste speelster bij TOP met haar vijf doelpunten. | Foto: pr./Rene van Dam

Ook halverwege de competitie is PKC te sterk voor TOP

Sassenheim • De eerste helft gaf hoop voor het tweede deel van de wedstrijd, maar daarin nam PKC redelijk eenvoudig afstand van TOP. De confrontatie tussen de koploper en nummer twee werd niet het spektakel waar vooraf op werd gehoopt.

Ze zullen er in Sassenheim op wijzen dat de finale in Ziggo Dome pas op zaterdag 8 april is. Dat is de dag dat TOP er moet staan, er vanuit gaande dat de Sassenheimse korfballers zich plaatsen voor het slotstuk van de Korfbal League. Dat in die finale dan de tegenstander PKC is, lijkt slechts een formaliteit. De Papendrechters draaien een goed seizoen en verloren nog geen wedstrijd. TOP stond voor deze wedstrijd al op twee verliespartijen; na de thuiswedstrijd tegen PKC werd ook van LDODK verloren.

Nick Pikaar geblesseerd

Bij TOP startte Wessel van Noort in de basis op de plek van de geblesseerde Nick Pikaar en begon goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier had de ploeg van Jan Niebeek ook steeds het initiatief. Bij PKC stond het vizier nog niet echt op scherp en TOP profiteerde daar prima van door uit te lopen naar 2-5. Hierna kwam PKC iets beter in de wedstrijd en kroop dichterbij. Na 16 minuten spelen wist PKC langszij te komen en vervolgens op voorsprong 8-7. TOP bleef door met name Celeste Split (vijf doelpunten) in het spoor en de ruststand van 15-13 was geen onoverkomelijke.

Weinig rebound

Na rust was de wedstrijd al vrij snel gespeeld, want in korte tijd liep PKC uit naar 18-13. TOP noteerde pas na vijf minuten spelen de eerst goal en dit gaf gelijk aan waar het zwakke punt in de tweede helft zat: er werd te weinig gescoord en TOP had te weinig rebound waardoor de bal vaak na een schot weer voor PKC was. De Papendrechters kwamen steeds beter in de wedstrijd en ging ook steeds gemakkelijker spelen én scoren. TOP kreeg geen moment meer grip op de wedstrijd en zag lijdzaam toe dat de score opliep. Hierdoor ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit.

Playoffs

Voor de Sassenheimers is de verliespartij niet heel erg, maar wel zakte de ploeg een plek op de ranglijst. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs en maken daarin onderling uit wie de finale op 8 april speelt. De nummer vier speelt de play-off tegen nummer één en met de wetenschap dat PKC die plek niet meer weggeeft, is het TOP er veel aan gelegen om als tweede of derde te eindigen.