Lisa van der Geest (rode pak) sprint naar de overwinning nadat Elma de Vries (r) op enkele meters voor de finish is gevallen. | Foto: pr./ Arjen Vervoort
update

Van der Geest ook de beste in Alternatieve Elfstedentocht

Sport Warmond

Warmond • Lisa van der Geest heeft vanmiddag de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gewonnen. Op het bevroren meer in Oostenrijk versloeg ze op een seconde Ankie Ytsma. Anne Tauberop werd derde op slechts twee seconde.

De Warmondse had op de Weissensee lange tijd geen uitzicht op het goud, maar doordat Elma de Vries vlak voor de finish viel, ging Van der Geest juichend over de streep. De Vries eindigde als vierde. Van der Geest finishte met een tijd van 7.57.51.

Derde succes

Het is voor Van der Geest het derde succes in korte tijd. Eerder dit jaar won ze de eerste marathon op natuurijs en pakte ze ook de winst in de wedstrijd op haar verjaardag.

Van der Stelt

De andere Warmondse in het peloton, Iris van der Stelt, wist eerder in de wedstrijd de aandacht op zich te vestigen. Ze ontsnapte zo'n 60 kilometer voor het einde uit de kopgroep, maar kon dat niet volhouden. Op 30 kilometer werd ze door de zes andere rijdsters weer ingerekend. Ze eindigde uiteindelijk op de zesde plaats.

Bij de mannen ging de winst over de 200 kilometer naar Crispijn Ariëns.

De NOS zendt om 16.30 uur op NPO1 een uitgebreide samenvatting uit van de Alternatieve Elfstedentocht. Ook op www.nos.nl is de samenvatting te bekijken.

Zaterdag weer het ijs op

Op zaterdag 4 februari  wordt de wedstrijd om de Aart Koopmans memorial verreden op de Weissensee. Vorig jaar heeft Lisa van der Geest die wedstrijd over 100 kilometer gewonnen.

Volgende week zaterdag is het mogelijk om dicht bij huis de marathonrijders te zien. De twaalfde wedstrijd om de KPN marathoncup wordt op 11 februari in Den Haag op De Uithof verreden. De dames, met Lisa van der Geest en Iris van der Stelt, starten om 19.30 uur voor 80 ronden. De heren Topdivisie rijden hun 125 ronden om 20.30 uur.

Lisa van der Geest (m) op het podium, samen met Ankie Ytsma (tweede) en Anne Tauberop (derde plaats). | Foto: pr./ Arjen Vervoort