The Bassets hadden het zwaar tegen Castricum. | Foto: pr.

Eerste verlies The Bassets

Sassenheim • De winterstop duurde voor de rugbyers van The Bassets langer dan verwacht. De tweede competitie helft had al lang in volle gang moeten zijn, maar het winterse weer zorgde er twee weken lang voor dat de velden onbespeelbaar waren. Tot zaterdag, met de wedstrijd in en tegen Castricum.

Castricum is een ploeg bestaande uit taaie duinranders en buitenlandse gastspelers, maar ook een ploeg die The Bassets goed ligt. Bassets-trainer Phil Leck moest door vele afwezigen vanwege de griepgolf veel in zijn team omzetten, maar voelde zich zeker niet kansloos. Hoewel zijn team vocht voor wat het waard was konden ze niet echt voor gevaar zorgen. De schade bleef voor de bezoekers tot de rust beperkt, 14-3.

Direct na de thee werd het 14-6, maar het gebeuk ging zijn tol eisen zodat de Sassenheimse equipe steeds verder werd terug gedrongen. Het wachten was op de Castricumse genadeklap en die viel halverwege de tweede helft. The Bassets waren op en daar maakte Castricum leep gebruik van en bepaalde de eindstand op 29-6.

Op zaterdag 11 februari speelt The Bassets om 15.00 uur de uitwedstrijd in Den Haag.