Naomi Hoogervorst in de aanval. | Foto: pr.

Foreholte naar winst na pittige strijd

Sport Voorhout

Voorhout • Nog acht wedstrijden winnen en dan promoveren de handbalsters van Foreholte naar de eredivisie. De eerste stap is alvast gezet met een zwaarbevochten overwinning tegen Targos Bevo in Panningen.

De wedstrijd bleek een kopie te worden van de eerste wedstrijd in oktober. Toen werd in sporthal De Tulp na een 14-14 ruststand met 30-22 gewonnen. Ook nu was het in de eerste helft een gelijk opgaande strijd, waarin BEVO behoorlijk stevig verdedigde en Foreholte niet soepel draaide. Er was ook geregeld balverlies en daar wisten de vrouwen uit Limburg wel raad mee. Foreholte speelde in die fase meer en meer tegen zichzelf.

Kolster op dreef

Na rust kwam de ploeg van Ricardo Clarijs meer in het spel en vielen de scores om en om. Onder aanmoediging van supportersgroep Purple United lukte het Foreholte toch om BEVO op de knieën te krijgen. Na 13 minuten maakte BEVO de 21-21 en vervolgens wisten zij door goed verdedigings- en keeperswerk van Foreholte vijftien minuten niet te scoren. De Voorhoutsen scoorden gemakkelijk. Met name rechter hoekspeelster Saskia Kolster kwam goed uit de verf met haar vijf doelpunten. De laatste twee minuten waren voor BEVO met nog twee doelpunten. De eindstand was 23-28.

Thuiswedstrijd

Op zaterdag 11 februari is de thuiswedstrijd in sporthal De Tulp tegen de nummer drie van de ranglijst. Winst betekent opnieuw een stap dichterbij promotie. De wedstrijd tegen Virto/Quintus 2 begint om 20.45 uur.

Doelpunten: Saskia Kolster (5), Wendy Smits, Kim Schuurbiers en Marisha vd Geest (allen 4), Dana Vincenten (3), Ramona Vink en Naomi Hoogervorst (2) en Britt van Leijden, Nikki van der Post, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst (allen 1).