Fenny van de Nouland laat Zoebas achter zich. | Foto: pr.

Forwodians blijft aan kop

Sport Voorhout

Voorhout • Nadat de dames van Forwodians vorige week de wedstrijd reglementair geworden hadden omdat de dames van Leiderdorp zich een avond van te voren afmelden waren ze nu toch wel blij dat ze hun punten gewoon met een mooie pot basketbal konden verdienen.

Dames 1 van Zoebas uit Zoetermeer was de tegenstander. Zoebas staat bijna onderaan in het klassement. Forwodians torent bovenaan met 26 punten uit 14 gewonnen wedstrijden.

Emma Brocken opent in de tweede minuut de wedstrijd voor Forwodians met een score en doelpunten maken blijft ze de hele wedstrijd doen. Inge Gouw weet drie maal te scoren van de driepuntslijn en ook Fenny van de Nouland, Sabine den Os en Emma Brocken zijn trefzeker van afstand. Zeneb Mansour Baker en Lotte van der Hulst, beide ijzersterk in de verdediging, maken het hun tegenstanders verdedigend moeilijk. Marjon van Egmond, sterk in de rebound, wordt bovendien topscoorder met achttien punten. Ilse Smit maakt in de laatste minuut een doelpunt en bepaalt de eindstand op 77-38 voor Forwodians. Met tussenstanden van 14-5; 38-15 wisten de dames al dat ze de wedstrijd niet meer konden verliezen, maar het spel is pas afgelopen na het eindsignaal dus speelden ze nog twee periodes. De derde periode werd afgesloten met een tussenstand van 61-27.

Op vrijdag 10 februari speelt Forwodians om 20.45 uur tegen Grasshoppers in Katwijk. Zij staan tiende in het klassement.