Na de pauze kwamen de Hollandse artiesten langs en bracht duo Artishock extra sfeer vanwege hun zang.  | Foto: pr.
Na de pauze kwamen de Hollandse artiesten langs en bracht duo Artishock extra sfeer vanwege hun zang. | Foto: pr.

Bomvol Trefpunt geniet van het Snertconcert van St. Matthias

Cultuur Warmond

Warmond • Harmonie St. Matthias verzorgde afgelopen zondag 5 februari een oer-Hollands Snertconcert, muzikaal bijgestaan door duo Artishock. Het Trefpunt was met 190 bezoekers tot de nok toe gevuld en het publiek werd anderhalf uur lang vermaakt met fantastische muziek.

Het eerste deel stond in het teken van Nederlandse componisten en de stukken hadden ook betrekking op typisch Hollandse zaken: zoals Madurodam en het prachtige, maar o zo moeilijke stuk Clouds van componist Eric Swiggers. Dirigente Patricia Klock loodste haar orkest er feilloos doorheen.

Huldiging

Het concert werd onderbroken met een huldiging van twee leden: voorzitter Antoon de Vroomen sprak Gerard Sikking toe, die na een lidmaatschap van ruim 68 jaar nu bij zijn afscheid benoemd werd tot erelid. Jos van Moorsel kreeg een bonds-speld vanwege zijn 50-jaar trouw lidmaatschap. Hij blijft nog spelen bij de harmonie.

Artishock

Het was ook een concert waarbij enkele leden konden soleren: Sylvia Heemskerk vertolkte op klarinet heel fraai Adiós Nonino, zelfs Maxima pinkte wéér een traantje weg op de achtergrond. Kim van der Meij en Roos de Winter duelleerden heel knap op piccolo en fluit in "Madurodam" terwijl Pauline de Zwart een mooie solo liet horen in de New Baroque Suite.

Na de pauze kwamen de Hollandse artiesten langs en bracht duo Artishock extra sfeer vanwege hun zang. Drummer Ronald Wildschut kon helemaal uit zijn dak bij Radar Love van the Golden Earring. Het publiek kwam los na die gouwe-ouwe nummers en zong uit volle borst mee met de toegift "Aan de Amsterdamse grachten ".

Open repetitie

Na dit geslaagde optreden houdt de harmonie een 'Open Repetitie-maand': tot en met 6 maart is iedereen die een instrument speelt welkom om gratis mee te repeteren op maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in het Trefpunt te Warmond. Voor meer informatie, kijk op www.sintmatthias.nl.

Uit de krant