| Foto: pr./Pixabay

Foreholte opnieuw maatje te groot voor ROAC

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte had een makkelijke middag tegen het bezoekende ROAC. Na drie doelpunten in de eerste helft was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Natuurlijk, na afloop was het weer beregezellig samen met de spelers en supporters vanuit Oud Ade-Rijpwetering. De Foreholte-kantine was afgeladen vol en er werd ongecompliceerd lol met elkaar gemaakt. Negentig minuten voetballen tegen elkaar tot je erbij neervalt, maar daarna is het klaar en gaan we gezamenlijk de derde helft in. Zondagvoetbal in optima forma.

Toch werd één ding duidelijk tijdens de wedstrijd. Zo langzamerhand wordt de VV Foreholte voetballend een maatje te groot voor de SV ROAC. Dat kan ook moeilijk anders, de verenigingen en met name de jeugdafdelingen verschillen kwantitatief gigantisch van elkaar en dat verschil betaalt zich inmiddels uit in het voordeel van de Voorhouters.

De wedstrijd was nog nauwelijks op gang toen Foreholte voor de eerste keer toesloeg. Vanuit de achterhoede verstuurde Pim Spreeuw de lange bal langs de lijn naar de diepgaande Rik Grondel. Zijn voorzet werd door Christian Guijt teruggelegd op spits Sam Lemmers, die met een lastige halve omhaal keeper Bob Brugman kansloos liet (1-0). Vlak daarna moest rechter vleugelverdediger Jacco den Hollander de ROAC-defensie behoorlijk geblesseerd verlaten, waarbij hij vervangen werd door Loek van As. De wedstrijd had nog een ander verloop kunnen krijgen als na een mooie ROAC-aanval via de linkerkant juist hij het doel had getroffen. Nu verdween zijn harde schot rakelings over het Foreholte-doel.

Op het half uur beslisten de Voorhouters de wedstrijd. Vanaf de rechterkant liet aanvoerder Tom Bleijswijk de bal bij de tweede paal neerdalen, waar Joost van Dam binnenschoot (2 -0). Een minuut later schoot middenvelder Sejad Navabi vanaf achttien meter de bal droog en hard achter een verraste keeper Bob Brugman (3 -0). Met nog een kwartier te spelen vergaten de Voorhouters om juist in die fase nog meer afstand te nemen. Sejad Navabi veroorloofde zich een hoogstandje daar waar gewoon binnenschieten meer voor de hand lag nadat hij door Rik Grondel was vrijgezet voor keeper Brugman.

In de tweede helft bracht trainer Hein Leliveld de van een lastige blessure teruggekeerde aanvalsleider Martijn van Trigt, maar ook hij was niet in staat om de wedstrijd te kantelen. Foreholte bleef gecontroleerd voetballen, zette voortdurend en vroegtijdig druk op de ROAC-balbezitter, hetgeen telkens tot balverlies leidde. Slechts eenmaal kwam de Foreholte-verdediging in de problemen toen Thijs van Seggelen met een achteloze voetbeweging Loek van der Star vrij zette voor Matthijs Guijt. Ook in dit duel kwam Guijt als winnaar naar voren. ROAC bleef de gehele tweede helft proberen om de eretreffer op het scorebord te noteren. Aan de andere kant vergaten de Voorhouters om werkelijk aan het doelsaldo te werken. Wellicht dat de mannen van trainer IJzendoorn het wel genoeg vonden. De overwinning was er, meer was niet nodig, ze hoefden het er niet in te wrijven.