De oude bibliotheek, tegenover het bestuurscentrum, is verkocht. | Foto: pr.
De oude bibliotheek, tegenover het bestuurscentrum, is verkocht. | Foto: pr.

B&W stemt in met verkoop oude bibliotheek

Politiek Voorhout

Voorhout • Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen heeft ingestemd met de verkoop van de voormalige bibliotheek in Voorhout, tegenover het bestuurscentrum aan de Kerkzicht 8.

De verkoop kwam tot stand na een openbare aanbesteding. Het pand wordt naar verwachting ingericht als fitnesscentrum.

Wijziging bestemming

Omdat de huidige bestemming nog niet passend is voor dit gebruik, wordt die de komende tijd aangepast. Het college wil in beginsel meewerken aan deze wijziging van de bestemming.

Te koop

De gemeente is voornemens om nog drie gebouwen te verkopen. In Voorhout zijn dat naast de bibliotheek, ook de schoolwoningen van het Cluster. In Sassenheim zijn er plannen voor de verkoop van de Kompasschool en de Kastanjehof. De bedoeling is dat in het gebouw aan de Antoniuslaan woningen in het goedkope segment komen.

De huidige huurders, de Vrije Academie Teylingen, hebben eerder een petitie naar de fracties gestuurd. Zij zijn geschrokken uit het gebouw te moeten. In de commissie Ruimte in december verklaarde wethouder Kees van Velzen dat als er voor de academie geen goede alternatieve ruimte te vinden is, deze gewoon blijft zitten. Maar als er een goed alternatief is en naar tevredenheid van de academie, dan komen er woningen. Voor die tijd zal de gemeente ze er niet uitzetten.

Uit de krant