Jacoba van Beierenfonds Teylingen speurt naar bedrijfssponsoren. | Foto: pr.
Jacoba van Beierenfonds Teylingen speurt naar bedrijfssponsoren. | Foto: pr.

Fonds zoekt ondernemende vrienden!

Algemeen Jacoba van Beierenfonds

rubriek • Als maatschappelijk verantwoord ondernemer draagt u natuurlijk uw steentje bij aan de Teylingse gemeenschap. U sponsort de sportvereniging, waarvan u lid bent of het team van uw kinderen. U plaatst regelmatig een advertentie in het blad van een buurtvereniging, draagt bij aan enkele plaatselijke evenementen en u doet ook jaarlijks iets goeds voor de Teylingse natuur en cultuur. Inmiddels is het misschien zoveel en zo versnipperd, dat u het overzicht kwijt bent. Hoe makkelijk zou het dan zijn, om eens per jaar een mooi bedrag in te zetten, dat voor heel veel verschillende maatschappelijke projecten wordt ingezet? Projecten, waarvan zoveel inwoners van de gemeente Teylingen blij worden.

Dat kan door sponsor te worden van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen. Dit fonds is er voor burgers, verenigingen, stichtingen en andere organisaties zonder winstoogmerk uit de gemeente Teylingen en draagt jaarlijks bij aan uiteenlopende projecten. Lokale ideeën en initiatieven, die het leven in onze gemeente nog leuker maken.

Projecten ondersteunen

Was u afgelopen jaar al bedrijfssponsor van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen geweest, dan had u bijvoorbeeld bijgedragen aan een rolstoelbasketbalfestijn, een podium voor een schoolplein, een cultureel straatfestival, vervanging van kleding voor een jeugdband, een speurtocht voor de jeugd, een nieuwe ruif voor een kinderboerderij en de aanleg van een buurttuin. Het is zomaar een kleine greep uit de projecten, die vorig jaar mede dankzij het fonds konden worden gerealiseerd.

Een verzoek tot bijdrage wordt overigens niet zomaar gehonoreerd. Het Fonds toetst elke aanvraag aan de vastgestelde voorwaarden, voordat tot toekenning wordt overgegaan. Zodat ook elk goedgekeurd project daadwerkelijk een breed draagvlak heeft en de kwaliteit van leven in Teylingen verbetert.

Overweegt u als bedrijf sponsor van het Jacoba van Beierenfonds te worden? Weet dan dat uw bedrijfsgiften aftrekbaar zijn binnen de vennootschapsbelasting. Op de website leest u, hoe u sponsor kunt worden.

Particuliere schenking

Bent u geen ondernemer, maar wilt u wel graag financieel bijdragen aan een mooiere, leukere en socialere Teylingse samenleving? Als particulier kunt u natuurlijk ook sponsor of vriend van het Jacoba van Bierenfonds worden. Of een eenmalige schenking doen. Dat is door onze ANBI-status bovendien vrij van schenkbelasting, dus uw bijdrage kan volledig worden ingezet. Lees op de website, hoe dat werkt.

Het Jacoba van Beierenfonds schrijft iedere maand over hun recente en toekomstige projecten. Ze geven informatie over hoe stichtingen en verenigingen een donatie kunnen aanvragen en informeren lezers hoe ze geld aan het fonds kunnen schenken. www.jacobavanbeierenfondsteylingen.nl.

Uit de krant