The Bassets speelde een goede eerste helft, maar kwam na de pauze tekort tegen HRC. | Foto: pr.
The Bassets speelde een goede eerste helft, maar kwam na de pauze tekort tegen HRC. | Foto: pr.

The Bassets verliest met opgeheven hoofd 

Sport Sassenheim

Sassenheim • Voor de rugbyers van The Bassets kan na het bereiken van de kampioenspoule het seizoen al niet meer stuk. In die poule spelen ze met vijf andere teams om het landskampioenschap.

Eerlijkheid gebied te zeggen, dat de titel echt nog te hoog gegrepen is en dus doen zij gewoon hun sportieve plicht en spelen onbevangen hun wedstrijden. Zo ook afgelopen zaterdag in en tegen Den Haag. Om 12.00 uur werd daar met man en macht het kunstgrasveld ontdaan van de sneeuw en om 15.00 uur konden The Bassets aantreden tegen HRC. Ook deze club maakt geen kans op de landstitel en dus konden beide teams heerlijk zonder te veel druk gaan spelen om de eer.

Gelijkwaardig

Juist door die onbevangenheid werd het een prima wedstrijd waarbij de twee teams wel lieten zien dat ze bij de beste zes clubs van Nederland horen. De score liep dan bij beide fronten gelijkwaardig op zodat de rust werd bereikt met 25-20.

In de tweede helft liep de band aan Bassets zijde langzaam leeg, waardoor HRC iets meer ruimte kreeg. Hier wisten de Hagenaars wel raad mee en liepen ze tot het laatste fluitsignaal uit naar een 48-23.

Titelkandidaat op bezoek

Hoewel The Bassets zo met lege handen van het koude veld afstapte was er van enig chagrijn geen sprake. Het was een goede wedstrijd geweest waarbij er geen erge kleerscheuren zijn opgelopen. Zo kunnen The Bassets op zaterdag vol aan de bak. Dan komt om 15.00 uur een van de titelkandidaten op bezoek: 't Gooi uit Naarden.

Uit de krant