Wendy Smits scoort in totaal tien keer tegen Quintus. | Foto: pr.

Foreholte wint ook de derde periodetitel

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte speelde zaterdag de moeilijke thuiswedstrijd tegen nummer drie Virto/Quintus 2. Dit talentvolle team legde de ploeg uit Voorhout het vuur aan de schenen, maar Foreholte was er klaar voor. Na een behoorlijk pittige strijd incasseerde de Voorhoutsen en passant de derde periode titel.

In vergelijking tot de eerste ontmoeting kwam Foreholte nu beter uit de startblokken. Na vijf minuten stond het 5-2. Hierna bleek dat Quintus zich niet bij een nederlaag zou neerleggen. Met goede afstandsschoten verschalkten ze keer op keer de defensie van Foreholte. Hoewel Foreholte de verdediging aanpaste, liet Quintus toch zien over een behoorlijk technisch en snel team te beschikken. De Voorhoutsen bleven gelukkig bij, maar konden niet verhinderen, dat Quintus met een 13-15 voorsprong de kleedkamer in kon.

Spannender

De tweede helft was zo niet nog spannender. Hoewel de verdediging beter stond dan in de eerste helft kon Foreholte toch niet gelijk komen. Na negen minuten stond het 17-19 en daarna kwamen de 'Voorhoutse tien minuten'. Foreholte wist binnen zes minuten door doelpunten van topscoorders Wendy Smits (totaal 10 doelpunten) en Ramona Vink (totaal 6 doelpunten) op een 23-20 voorsprong te komen.

De zaal kookte van enthousiasme. Quintus vroeg een time-out aan, maar de Voorhoutsen lieten zich niet meer verrassen en speelden hun aanvallen geroutineerd uit. Verdedigend zat het de hele tweede helft goed in elkaar. Quintus vocht voor wat het waard was, maar Foreholte was deze keer de meest complete ploeg. Door de 27-24 winst pakt Foreholte ook de derde periodetitel. Eerder won de ploeg van Ricardo Clarijs ook de eerste periodetitel.

Rechtstreekse promotie

In de competitie zijn nu nog zes wedstrijden te gaan. Foreholte strijdt nog steeds voor rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Op zondag 19 februari speelt Foreholte om 14.00 uur in Cothen tegen Fortissimo.

Doelpunten: Wendy Smits (10), Ramona Vink (6), Marisha vd Geest, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst, Malu Oud (allen 2) en Kim Schuurbiers, Britt van Leijden en Anabel Arroyo (allen 1).