| Foto: pr.
| Foto: pr.

Teylingen van A tot Z: carnavalsvereniging De Saksen

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Vereniging: Carnavalsvereniging de Saksen

Opgericht in: 1975

Wie zijn wij?

Wij zijn Carnavalsvereniging de Saksen, bekend van de optocht en de verschillende feesten. Op deze manier willen we dan ook graag een keer een andere kant van de vereniging laten zien. Om te beginnen zijn wij al ruim 42 jaar de carnavalsvereniging van Sassenheim. We bestaan onder andere uit 'senatoren', dit zijn onze oud prinsen, een 'Raad van 11' de steun en toeverlaat van de prins, een jeugdraad en dansmariekes groot en klein. Elk jaar kiezen we ook een nieuwe jeugdprins en seniorenprins en hun gevolg om de vereniging voor te gaan. Als vereniging kunnen ook zeker niet zonder onze medewerkers, donateurs, vrienden, adverteerders en sponsoren. Elk jaar verschijnt er ook een magazine dat we door Sassenheim rondbrengen. Daarin stellen we ons voor en laten we weten wat we het komend jaar allemaal gaan doen. En natuurlijk ziet u ons weer elk jaar door dorp gaan met onze carnavalsoptocht.

Wat willen wij graag vertellen ?

Behalve feesten en een optocht doen we met onze vereniging veel meer. We hebben elk jaar tijdens de carnavalsdagen een familiecarnaval waar we de kinderen trakteren op een gezellige middag. Ze worden kosteloos vermaakt en voorzien voor wat drinken en iets lekkers. Ook hebben we zo'n zelfde soort middag voor de ouderen uit de regio. Dan worden ze vermaakt en zijn even een dagje uit de dagelijkse sleur. Een andere groep mensen die we niet willen vergeten, zijn de mensen met een beperking. Samen met onder andere de Zevensprong regelen wij voor hun een groot Winterfeest. Voor de oudere en zieke mensen onder ons verzorgen we een plantje of bloemetje, die we tijdens onze bloemenzondag bij de mensen langsbrengen. Zo willen we deze mensen een hart onder de riem steken en laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

Hoe kunnen we dit allemaal doen?

Om dit allemaal kosteloos te kunnen realiseren, hebben we natuurlijk onze adverteerders en sponsoren nodig. Maar ook op andere manieren proberen wij hiervoor geld op te halen. Zo verkopen we loten aan de deuren, waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Maar ook de inkomsten van de feesten gebruiken we voor een groot deel voor deze activiteiten. Verder houden we een bingo met Kerst en met Pasen.

Wat is onze ambitie ?

Wij willen graag dat er meer mensen besluiten donateur of sponsor te worden, zodat wij onze activiteiten kunnen uitbreiden. Maar natuurlijk willen we ook graag meer nieuwe leden voor de vereniging, zodat we nog vele jaren met elkaar carnaval kunnen vieren.

Voor meer informatie: kijk op www.desaksen.nl of mail naar info@desaksen.nl.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant