Petra van den Akker-Wessels (l) wint de nationale titel in het enkelspel 50+. | Foto: pr.
Petra van den Akker-Wessels (l) wint de nationale titel in het enkelspel 50+. | Foto: pr.

Petra van den Akker – Wessels Nederlands kampioen

Sport Voorhout

Voorhout n Petra van den Akker – Wessels uit Voorhout heeft vorige week de nationale titel enkelspel gewonnen in de categorie 50+ van de de Nationale Overdekte Veteranen Kampioenschappen (NOVK).

Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 februari deden 407 tennissers een gooi naar de nationale titel in het enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel op trage hardcourt-banen van het Tulip Tenniscenter in Hilversum. Van den Akker-Wessels versloeg in de finale Esther Schoustra-Hofstede met 6-1 6-2.

Eerder was Schoustra in het gemengd dubbel in de halve finale wel te sterk voor de Voorhoutse, die samen met John Vievermans verloor. Ook in de damesdubbel kwam Van den Akker-Wessels tot de halve finale. 

Tot 85-plus

Frank van de Heuvel (HE 45+), Hans van Scheppingen (HE 50+), Benno de Jel (HE 70+), Michael van Berckel (HE 80+), Anneke Jelsma – De Jong (DE 70+) wisten hun titel te prolongeren in het enkelspel. De oudste winnaars waren Wim Heeremans uit Bennebroek in de categorie HE 85+ en bij de dames Netty Bak – Dingler uit Heiloo in de categorie 75+. 

 

Uit de krant