Marisha van der Geest is niet af te stoppen door de verdedigsters van Fortissimo. Ze scoort in totaal zes keer. | Foto: pr.

Foreholte op kampioenskoers

Sport Voorhout

Voorhout • Met nog zes wedstrijden te gaan is het voor koploper Foreholte van belang om alle resterende wedstrijden te winnen. Ook tegen Fortissimo pakten de Voorhoutse handbalsters de belangrijke punten.

Op zondagmiddag stond het treffen in Cothen op het programma. De wedstrijd startte voortvarend voor Foreholte. Na vier minuten stond er 1-4 op het scorebord. Hierna stokte de aanval en Fortissimo maakte dankbaar gebruik van de misverstanden. Na 20 minuten stond het nog 8-7, maar bij rust was het voordeel voor de tegenstander 14-11.

In de tweede helft trok Foreholte na zes minuten de stand weer gelijk naar 14-14. Fortissimo kwam niet langs het sterke verdedigingsblok van Britt van Leijden en Dana Vincenten. In de hele tweede helft scoorde Fortissimo maar vijf keer en de de Voorhoutse koploper negentien keer. De eindstand werd 19-30.

Er was nog een mooi moment voor junior Zoë de Ridder. Zij maakte haar debuut.

Op zaterdag 4 maart speelt Foreholte om 30.45 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen ZAP. Op 11 maart is de wedstrijd tegen nummer twee DSVD in Deurningen.

Doelpunten: Dana Vincenten en Marisha vd Geest (allebei 6), Wendy Smits (4), Nikki vd Post (3), Ramona Vink, Kim Schuurbiers, Melanie Zwaan en Chantal Slegtenhorst (allen 2) en Naomi Hoogervorst, Britt van Leijden en Saskia Kolster (allen 1).