Mede dankzij de goede invalbeurt van Danny Buning (r) komt TOP terug in de wedstrijd. | Foto: pr./Rene van Dam

Elf seconde voor tijd stelt TOP een punt veilig

Sassenheim • TOP staat met nog elf seconde te gaan een punt achter bij DVO in Bennekom. Paul Anholts heeft zojuist de strafworp gemist, maar mag het nogmaals proberen omdat zijn tegenstander te vroeg inloopt. Iedereen aan Sassenheimse zijde houdt zijn adem in. Anholts scoort en zo houdt TOP toch nog een punt over aan het bloedstollende duel.

Nog steeds zonder Nick Pikaar en Daniel Harmzen, zij ontbraken ook in de doordeweekse gewonnen wedstrijd tegen KZ, gaat TOP van start tegen laagvlieger DVO. De thuisploeg neemt brutaal de leiding en bij rust staat het zelfs 14-10. Na rust start TOP prima met drie goals. De bezoekers komen beter in de wedstrijd maar de gelijkmaker blijft uit. DVO toont de wil om te winnen en loopt uit naar 19-14. Bij 20-16 komt Danny Buning in de ploeg en zet met drie goals de inhaalrace in. TOP komt terug 22-22. Een bloedstollende eindfase breekt aan want DVO wist toch weer op 24-22 te komen. TOP blijft knokken en het wordt 25-24 dankzij een late goal van invalster Sanne Jousma. Anholts benut in de slotfase in tweede instantie de strafworp: 25-25.

Op zaterdag gaan de Sassenheimers naar Gorredijk, voor een clash tegen nummer drie LDODK. TOP staat op 21 punten, de Friezen een punt daarachter. De inzet is de tweede plek, die recht geeft op twee thuiswedstrijden in de playoffs. LDODK moet het mogelijk zonder topscoorster Marjolijn Kroon doen. Zij kreeg afgelopen weekend een gele kaart in het duel met Dos'46.