Quinty Hogervorst eindigde op de tweede plek in de baancompetitie voor neo-senioren. | Foto: pr./Paul Fredrikze

Schaatszilver voor Quinty Hogervorst

Sport Warmond

Warmond • Na de laatste wedstrijd in de baancompetitie voor neo-senioren op De Uithof in Den Haag op zondag 19 februari kon de eindstand worden opgemaakt. Quinty Hogervorst (WIJC) haalde zilver in deze competitie over vijf wedstrijden. Melanie Maas (ijsclub Otweg) werd eerste en Wendy Oostdam (ijsclub Zoeterwoude) eindigde op de derde plaats.

De voorlaatste wedstrijd van het 6-banentoernooi – een marathoncompetitie voor C rijders - leverde een tweede plaats op voor Sjors Handgraaf (WIJC) . Handgraaf staat tweede in het tussenklassement met slechts 0.1 punt voorsprong op nummer drie en acht punten op nummer vier. De finalewedstrijd in Utrecht op 26 februari. Thomas de Mooy (WIJC) handhaafde zich met een veertiende plaats en rijdt elke keer punten. In het tussenklassement bezet hij de zeventiende plek. Bij de dames finishte Anne Leltz (WIJC) als zevende, tevens haar klassering in het tussenklassement.

Iris van der Stelt

Ook landelijk werd de een na laatste wedstrijd in de KPN marathoncompetitie verreden. Francesca Lollobrigida pakte meteen de winst. Iris van der Stelt (WIJC / MKBasics.nl) finishte als derde, Lisa van der Geest (WIJC/MKBasics.nl) werd zesde. Belangrijker in deze wedstrijd was de strijd om de eerste plaats in het klassement. De rijdsters gaven elkaar weinig ruimte en vooral de eerste drie letten op elkaar. Elma de Vries, Lisa van der Geest en Iris van der Stelt bezetten die eerste drie plaatsen in het tussenklassement met slechts twaalf punten verschil. De finalewedstrijd is op 4 maart op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

Patricia Koot naar Vikingrace in Thialf

Patricia Koot is uitgenodigd voor de Vikingrace op 3 en 4 maart in Thialf in Heerenveen. Aan de Viking race nemen de beste pupillen en junioren uit Europa deel in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar. Eerder deden ook Kees Heemskerk en Lenneke Heemskerk namens WIJC mee.