| Foto: pr./Pixabay

Vierklapper voor Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Uiteindelijk lag Groeneweg 'op de rug en met de pootjes omhoog' op sportpark de Elsgeest, maar daar zag het in de eerste helft in het geheel niet naar uit. Foreholte boekte op basis van een goede tweede helft een verdiende zege en hield de drie punten op Voorhout.

Trainer IJzendoorn startte opnieuw met maar drie verdedigers. Op zich was dit logisch tegen de Groeneweg 4-4-2-opstelling, maar de mannen van trainer René van Beek kregen met name op de counter zo veel ruimte dat het keer op keer billen knijpen was met de uitbrekende Groeneweggers. In de vierde minuut verscheen rechterspits Mario van Dieren voor keeper Guijt die nog net een fractie eerder bij de bal was. In de elfde en vier minuut volgden kopballen van verdediger Rick Willemse en spits Maurice Eckhart.

Toch een voorsprong

In de vijftiende minuut kan Foreholte voor het eerst iets terug doen, maar spits Sam Lemmers schoot van dichtbij op keeper Heijkoop. Na een vlammend schot van Rik Grondel was het opnieuw de beurt aan Groeneweg. Rick Willemse verprutste een goede kans door een vrije trap volkomen verkeerd te raken en bij een counter miste Mario van Dieren de voorzet van Robin Zuierveld op een haar na. Foreholte speelde slordig en kreeg maar geen grip op de snelle uitvallen van Groeneweg. De Voorhoutse achterhoede moest alle zeilen bijzetten en verdedigende middenvelder Roy Dickhoff maakte overuren.

Vrij onverwacht kwamen de Voorhouters op voorsprong. Sejad Navabi veroverde de bal op het middenveld, Rik Grondel ging eindelijk voorbij aan zijn tegenstander en zette de bal mooi voor alwaar Sam Lemmers via de onderkant van de lat binnen kopte (1-0).

Foreholte slaat toe

Ongewijzigd kwamen beide ploegen uit de kleedkamer, maar de Voorhouters sloegen onmiddellijk toe. Aanvoerder Tom Bleijswijk ging langs drie tegenspelers het strafschopgebied in en plaatste de bal zuiver op het hoofd van Sam Lemmers (2-0). Groeneweg was klaarwakker en probeerde uit alle macht terug in de wedstrijd te komen. In de 55ste minuut hield de Voorhoutse verdediging onder leiding van Matthijs Guijt nog stand na driemaal inzetten van Groeneweg-zijde, maar twee minuten later plaatste Robin Zuierveld een vrije trap buiten bereik van Guijt in de linker benedenhoek (2-1). Het was voor de Voorhouters van extreem belang dat Foreholte onmiddellijk antwoordde, want twee minuten later was het opnieuw Lemmers die een lange voorzet van Rik Grondel langs Niels Heijkoop wist te plaatsen (3-1). Nog was de wedstrijd niet gespeeld en voetbalde Groeneweg voor een beter resultaat. Die mogelijke gedachte werd door een goed doorzettende Joost van Dam teniet gedaan. Zijn inzet verdween onder Heijkoop in het Groeneweg-doel (4-1).

Beide trainers wisselden maximaal, waarbij in de 83e minuut Sam Lemmers met een groot applaus vanaf de supporters werd binnengehaald, maar in de stand kwam geen verandering meer en na negentig minuten maakte scheidsrechter Van Horssen een eind aan een wedstrijd.