Casper Hoogervorst (r) op het podium van de 400 meter vrij op het NK voor Minioren. | Foto: pr.
Casper Hoogervorst (r) op het podium van de 400 meter vrij op het NK voor Minioren. | Foto: pr.

Wisselend succes voor Columbiaan op NK minioren

Sport Voorhout

Voorhout • Zes zwemmers van Columbiaan deden afgelopen weekend mee met de NK voor minioren in Leiden. Kimberly Ruiter won een bronzen medaille op de 50 meter vrij en ook Casper Hoogervorst pakte het brons, dit maal op de 400 meter vrij (foto).

Op de eerste waren de meeste zwemmers erg gespannen. Hierdoor werden vaak niet de gewenste resultaten gehaald. Op dag twee was iedereen veel rustiger en geconcentreerd.

Persoonlijke records

Gioia Remkes startte op de 100m schoolslag en werd hierop veertiende.

Conor Baker zwom de 50 vrij in een prima persoonlijk record. Dit leverde hem een elfde plaats op. Op de 100m rug zwom hij ook een pr. en werd hiermee een zeventiende.

Onno Roeleveld zwom de 200 vrij en de 100 wisselslag. Bij de eerste was hij iets te gespannen. Bij de 100 wisselslag op dag 2 ging het al stukken beter. Hij sprintte naar een mooie tijd.

Boele Böhm debuteerde op dit toernooi. Toch zwom hij een paar dikke pr's. Op de 50m vrije slag werd hij twaalfde en op de 100m rug miste hij een afzet omdat hij de lijn raakte vlak voor het keerpunt. 

Kimberly start zes keer

Kimberly Ruiter startte in totaal zes keer. De 100vrij ging in 1.12.28, een zevende plaats. De 200 wissel is eigenlijk al wat te ver voor Kimberly, haar tijd was dan ook iets boven haar beste seizoentijd.

Op dag 2 ging het stukken beter. Ze opende met een mooie 50m vrij en maakte het haar concurrenten nog lastig in de laatste meters. Een bronzen medaille was het resultaat in een tijd van 30.90. De 100m schoolslag leverde een elfde plaats op. De 100m wissel ging ook in een dik pr en een resulteerde in mooie zevende plaats. 

Zwembrons voor Casper

Casper Hoogervorst zwom op de eerste dag vooral tegen zichzelf. Hij had zich van te voren te hoge doelen gesteld en was daardoor erg zenuwachtig. Zijn tijden op de 200 vrij en 200 wissel waren toch niet slecht. Op dag twee stond Casper er weer. Hij moest zijn eigen race zwemmen en dit deed hij super op de 400m vrij. Het resultaat, een mooie bronzen medaille in een prima tijd van 5.15.04.

Uit de krant