Binnenkort komen er tijdelijk speeltoestellen op de oude plek terug, waar het speelschip zou komen. | Foto: Nico Kuyt
Binnenkort komen er tijdelijk speeltoestellen op de oude plek terug, waar het speelschip zou komen. | Foto: Nico Kuyt

Schip in Park Groot Leerust nadert nog niet de haven

Politiek Warmond

Warmond  • Het gevlochte wilgenschip op de speelplek in Park Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat heeft last van een behoorlijke tegenwind en hoge golven. Het is zelfs de vraag of het vaartuig de haven ooit wel zal bereiken. Tijdelijk worden daarom even twee speeltoestellen teruggeplaatst.

Door Nico Kuyt

Het plan was heel leuk om een speelschip van palissaden en wilgentenen naast de theekoepel te plaatsen, die dan verwijst naar het water en het groene karakter van de omgeving. Om het speelgenot extra te laten toppen is een heus kraaiennest bedacht met een klimpiramide. Daarnaast een groot stuur om aan te draaien. Het schip zou varen op een ondergrond van zacht kunstgras.

Vergunning ontbrak

Het nieuwe speeltoestel was bedacht en geplaatst in samenspraak met omwonenden om de verouderde speeltoestellen te vervangen. Maar een zware storm beukte tegen de boeg van de vooruitgang. Eind vorig jaar is gestart met het plaatsen van de speelvoorziening in het parkje en zou voor het eind van dat jaar gereed komen. Abusievelijk, want het ontbeerde de benodigde vergunning. "Nadat wij deze situatie ontdekten, zijn alle werkzaamheden direct gestaakt. Wij betreuren deze situatie en hebben de overtreding dan ook ongedaan gemaakt. Het speeltoestel is weggehaald totdat aan alle formele eisen is voldaan. Er wordt een visie voor Park Groot Leerust ontwikkeld en daarin wordt opnieuw gekeken of en hoe het nieuwe speeltoestel een plek kan krijgen, of dat die elders geplaatst gaat worden", zo geeft een woordvoerdster van de gemeente aan.

Er worden in Park Groot Leerust binnenkort twee speeltoestellen geplaatst die vergelijkbaar zijn met deze die al eerder in het park stonden.

Uit de krant