Dames 1 van VCS. | Foto: pr.
Dames 1 van VCS. | Foto: pr. Foto: pr.

VCS dames dicht bij stunt tegen koploper

Sassenheim • De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim kwamen afgelopen week weer in actie. Dames 1 trof donderdagavond in de Wasbeek Nesselande dames 2 uit Zevenhuizen. Een stunt tegen deze koploper was dichtbij. Heren 1 ging zaterdag in Stolwijk op bezoek bij Dosko heren 1. Daar pakte het team na een vijfsetter drie belangrijke punten.

Aan de voorbereiding van VCS dames 1 heeft het in ieder geval niet gelegen. Na een sportmaaltijd en voorbespreking bij de sponsor, Grand Café Graaf Jan, waren de speelsters klaar voor de wedstrijd. Met de derde plaats nog steeds in zicht begon het team fel aan de strijd tegen Nesselande. De pass kwam goed aan en er werd veel gescoord door buitenaanvallers Henrike de Muinck en Denise van Goeverden. De servicedruk was helaas minder hoog, waardoor Nesselande vrij eenvoudig bij kon blijven. VCS trok uiteindelijk aan het kortste eind (23-25). Nesselande bleef moeilijk serveren en in de tweede set was het verschil nog iets duidelijker (18-25).

In set 3 ging de servicedruk van VCS omhoog en Nesselande had hier niet echt een antwoord op. Een goede blokkering en verdediging van de thuisploeg zorgden ervoor dat de aanvalsters aan de overkant maar moeilijk konden scoren. Aan het einde van set kwam Nesselande nog terug, maar met 25-17 was de setwinst voor VCS. In de vierde set bouwden de dames een knappe 24-20 voorsprong op en ze waren dus dicht bij een vijfde set. Helaas liet Nesselande zien dat ze niet voor niets eerste staan en in een spannende slotfase boog het team de achterstand om in een 27-25 winst. VCS moest genoegen nemen met een welverdiend punt, maar had op meer gehoopt.

VCS heren 1 pakt belangrijke punten

Twee dagen later reed VCS heren 1 naar Stolwijk om daar tegen de nummer 6, Dosko, te spelen. VCS is nog niet zeker van handhaving en heeft elk punt dus hard nodig. Dat was goed duidelijk in de eerste set, want het team ging hard uit de startblokken en gaf de opgebouwde voorsprong niet meer weg. De tweede set was een omgekeerd verhaal; Dosko liet zich niet zomaar inpakken. De derde en vierde set waren kopieën van de voorgaande sets en zo eindigde de wedstrijd dus met de beslissende vijfde set. Tot de helft ging deze gelijk op, maar in de tweede helft drukte VCS door en behaalde zo een welkome 3-2 overwinning.

Heren 1 heeft komende week geen wedstrijd en ontvangt pas donderdag 9 maart Inter Rijswijk. Dames 1 is uit op revanche en mogelijk kan het team deze zaterdag 4 maart al behalen. Dan spelen de dames in Zevenhuizen de returnwedstrijd tegen Nesselande.