De WIJC prijswinnaars bij de Supersprint, v.l.n.r. Avery Heemskerk, Patricia Koot, Tessa van Schie en Luka Fredrikze.  | Foto: pr./Paul Fredrikze
De WIJC prijswinnaars bij de Supersprint, v.l.n.r. Avery Heemskerk, Patricia Koot, Tessa van Schie en Luka Fredrikze. | Foto: pr./Paul Fredrikze Foto: pr./Paul Fredrikze

Supersprint levert Warmondse IJsclub vier medailles op

Sport Warmond

Warmond • Op de laatste normale zondagochtend op de ijsbaan De Uithof in Den Haag werd er voor de pupillen en junioren C een Supersprint toernooi georganiseerd waar zes leden van de Warmondse IJsclub aan de start stonden. Zij maakten er een succesvolle morgen van.

Er moest tweemaal over 100 meter en tweemaal over 300 meter gesprint worden. Bij de meisjes Pupillen veroverde Patricia Koot de eerste prijs met drie afstandsoverwinningen en een nieuw clubrecord op de 300 meter (29.48).

Luka Fredrikze reed een persoonlijk record op de 100 meter (12.77) en eindigde in het eindklassement bij de Jongens Pupillen op een derde plaats.

Junioren C

Tessa van Schie pakte de hoofdprijs bij de meisjes Junioren C met persoonlijke records op de 100 (12.48) en 300 (30.65) meter. De derde plaats was voor de sterk rijdende Avery Heemskerk, die tweemaal de sterkste was op de 100 meter en daar een nieuw persoonlijk record noteerde van 12.41. Op de 300 meter zette haar nieuwe persoonlijk record op 31.38.


Met vier podiumplaatsen van de twaalf was de Warmondse IJsclub de meest succesvolle vereniging bij het Supersprint toernooi.

WIJC meisjes derde bij Ploegenachtervolging

Aan het einde van het competitieseizoen zijn er andere wedstrijden. Voor de abonnementhouders op de Uithof werd een ploegenachtervolging georganiseerd. De WIJC was met een eigen ploeg vertegenwoordigd bij de junioren die tweemaal vier ronden moesten rijden. Bij een ploegenachtervolging telt de finishtijd van de derde schaatser. De WIJC junioren meisjes eindigden op de derd plaats, de WIJC jongens werden vijfde. Remco Langemaire (WIJC) reed mee met een groep uit verschillende verenigingen en werd daarmee eerste bij de junioren. Kees Heemskerk (WIJC) reed op die wijze naar de eerste plaats bij de senioren.

Uit de krant