Deelnemers en trainers van Hapkido. Van links naar rechts op de eerste rij: Jarno Went en Frans Homans, op de tweede rij Peter Onderwater, Dominique Zitman, Paco Zuidhoek, Joey van Zelst, Judith Witteman en Zouher Onderwater. | Foto: pr.
Deelnemers en trainers van Hapkido. Van links naar rechts op de eerste rij: Jarno Went en Frans Homans, op de tweede rij Peter Onderwater, Dominique Zitman, Paco Zuidhoek, Joey van Zelst, Judith Witteman en Zouher Onderwater. | Foto: pr. Foto: pr.

Hapkido vereniging Voorhout in de prijzen

Sport Voorhout

Voorhout • De leden van hapkido vereniging Voorhout deden afgelopen weekend mee aan het jaarlijkse hapkido/taekwondo toernooi in Leiden. Dat verliep succesvol.

Op een druk bezet deelnemersveld moesten de kinderen meerdere malen sparren tegen tegenstanders en konden ze punten verdienen door schop- en/of stoot technieken, waarbij de kinderen uiteraard beschermende kleding droegen. Tijdens het toernooi werd duidelijk dat de kinderen onder leiding van Peter Onderwater het afgelopen jaar veel geleerd hebben en toonde ze allemaal veel inzet en sportiviteit.

Hapkido is een Koreaanse vechtsport waarbij de zelfverdediging centraal staat. Hierbij komen een breed aantal technieken aan de orde, waaronder schop- en stoottechnieken, klemmen, worpen en valbreken. Ook wordt er tijdens de trainingen aandacht geschonken aan sportiviteit, discipline en zelfvertrouwen.

Interesse? Kom dan een keer langs in de gymzaal van het Cluster in Voorhout om te kijken of mee te doen.

Uit de krant