Afbeelding
Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Vereniging: Ladies' Circle Voorhout (LC44)

Opgericht in: 1996

Aantal leden/vrijwilligers: 8

Wie zijn we en wat doen we?

Ladies' Circle 44 Voorhout is onderdeel van een landelijke serviceorganisatie, Ladies' Circle Nederland. Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij ons in voor ondersteuning van goede doelen. Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. Door heel Nederland zijn er ruim 70 Circles met bijna 1000 leden. Alle vrouwen tussen 18 en 45 jaar kunnen lid worden.

In Voorhout verzorgen wij jaarlijks de bloemenverkoop op de laatste avond van de avondvierdaagse, een Dance4Good feest in Cheers! en koken we tweemaal per maand voor de gasten van het Ronald McDonaldhuis in Leiden. Hiernaast proberen we vaak nog acties tussendoor te organiseren, zoals afgelopen jaar een Pop-up store en Ladies' Night. Vorig jaar haalden we meer dan 10.000 euro op voor goede doelen, iets waar we ontzettend trots op zijn met z'n achten!

Waarom is het zo'n leuke vereniging?

Binnen Ladies' Circle staan het inzetten voor goede doelen (Service) en het creëren van een onderlinge band (Vriendschap) echt naast elkaar. Éénmaal per maand vergaderen we bij één van de Ladies thuis, maar we organiseren ook jaarlijks een running dinner voor de leden en partners en af en toe een gezamenlijk uitje. En als één van ons hulp nodig heeft bij welke (privé)situatie dan ook, zorgen we meteen dat we klaarstaan om waar nodig te helpen. Onze vriendinnen van de Circle staan echt altijd voor elkaar klaar. Naast de plaatselijke inzet zijn er ook meerdere mogelijkheden om je op een landelijk niveau in te zetten en zelfs internationaal. In meer dan 40 landen is er een Ladies' Circle te vinden.

Wat is jullie ambitie?

We hopen met meer leden nog meer mooie acties te kunnen organiseren. Dit najaar mogen we de regionale bijeenkomst voor besturen van Ladies' Circle in onze omgeving organiseren en hopen we weer een leuke inzamelingsactie rond kerst te gaan organiseren. Geïnteresseerden vertellen we graag meer over onze Circle.

Meer informatie is te vinden op:

Lc44.ladiescircle.nl, https://www.facebook.com/LadiesCircle44Voorhout/

https://twitter.com/LC44Voorhout

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Alle eerdere edities van Teylingen van A tot Z staan op www.deteylinger.nl.

Uit de krant