Kunst(t)huis is echt voor jong en oud. | Foto: archief/Mandy van Leeuwen
Kunst(t)huis is echt voor jong en oud. | Foto: archief/Mandy van Leeuwen Foto: Mandy van Leeuwen

Een kijkje bij de kunstenaar tijdens Kunst(t)huis

Cultuur Voorhout

Voorhout • Tijdens de derde editie van Kunst(t)huis Voorhout op zondag 12 maart kunnen bezoekers op bijzondere locaties en verborgen plekjes genieten van muziek, poëzie, beeldende kunst, fotografie en nog veel meer. Een twintig tal kunstenaars laat tussen 13.30 en 17.00 uur zien wat ze in huis hebben.

Om inwoners van Teylingen kennis te laten nemen met de kwaliteit van het werk van mede-Teylingers organiseert Rotary Club daarvoor een podium. Vorig jaar trok het evenement ruim 200 bezoekers.

Om 13.30 uur opent wethouder Arno van Kempen het Rondje Kunst(t)huis symbolisch met de loftrompet. De opening is in Cheers. Hoofdstraat 106. Daarna kan het publiek genieten van een divers programma op verschillende locaties.

Programma

De schilderstukken en atelier-attributen van een van de bekendste schilders van de Bollenstreek, Leo van de Ende, zijn te zien. Daranaast is er een glasverteller in de Agneshove. Ook zijn daar de schilderijen te zien van de deelnemers aan creatieve therapie van 't Bollenpalet uit Sassenheim. Ook op de andere locaties zijn schilderwerken te zien.

Voor de muziek zijn de twee kerken zeer geschikt. In de Protestantse kerk klinkt vioolmuziek. In de Bartholomeuskerk (en de Roef) is er orgel en piano. Op een andere -nog geheime locatie- speelt een live rockband. Bij René Zwetsloot aan de Dinsdagse Wetering is het met de Mexicano's de gehele middag feest.

De liefhebbers van beeldende kunst worden niet teleurgesteld. Denk daarbij aan keramiek, een naaldkunstenares, papier maché poppen, foto's van zandsculpturen en een healing met klankschalen. Kunstenaar Wim van Dam uit Sassenheim toont zijn 'onmogelijke' kunstwerken.

In de bibliotheek is een sneldichter, die ook voorleest uit z'n eigen boek. Kunst(t)huis eindigt rond 17.00 uur.

Kaartverkoop

Kaarten voor Kunst(t)huis Voorhout zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij bij fietsenwinkel Warmerdam en bij lunchroom Ons Genoegen en op 12 maart vanaf 13.00 uur bij Cheers. Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. De opbrengsten van het evenement komen ten goede aan kunst en cultuur in Voorhout. Meer informatie is te vinden op www.rotary.nl/voorhout.

Uit de krant