Afbeelding
Foto: pr.

Vrijwilligersprijs wordt Teylinger Prijzen

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Voorgaande jaren konden vrijwilligers genomineerd worden voor de Vrijwilligersprijs. Gewaardeerde vrijwilligers kwamen in aanmerking voor deze prijs en werden in het zonnetje gezet. Dit jaar wordt deze waardering iets anders aangepakt en bij een andere aanpak hoort ook een andere benaming: De Teylinger Prijzen. Het draait niet meer om één specifieke vrijwilliger, maar meer om het vrijwilligersinitiatief of project. In plaats van één prijswinnaar per jaar zijn er nu drie winnaars waaruit aan het einde van het jaar een hoofdwinnaar wordt gekozen.

Vrijwilligers of verenigingen met een goed project of initiatief vanuit een vereniging of een groep buurtbewoners kunnen voor de Teylinger Prijs genomineerd worden. Voorwaarde is dat het project meerwaarde moet hebben voor de Teylinger samenleving. Iedereen mag een project of activiteit nomineren. Dit kan het hele jaar door.

Drie keer per jaar

Eens per vier maanden wordt er een winnaar van de Teylinger Prijs gekozen. Voor de prijsuitreiking in april, geldt aanleveren nominatie voor 31 maart. Genomineerden voor de prijs in augustus kunnen worden aangemeld tot 31 juli. Voor de prijsuitreiking in november geldt het aanleveren nominatie voor 31 oktober.

Aanmelden tot 31 maart

De eerste beoordeling is na 31 maart. Tot deze datum kunnen initiatieven genomineerd worden voor de eerste ronde. De nominaties worden bekeken door een jury bestaande uit een bestuurslid van Welzijn Teylingen, een raadslid van de gemeente en een gemeenteambtenaar. De winnaar krijgt een prijs uitgereikt van 250 euro er komt bezoek van een raadslid en er is media-aandacht op de gemeentepagina van de krant.

Aan het einde van het jaar wordt uit de drie winnaars van de Teylinger Prijzen één hoofdwinnaar gekozen, die de Teylinger Trofee in ontvangst mag nemen. Naast de trofee, ontvangt de winnaar ook 1.000 euro. De rpijs wordt uitgereikt op het vrijwilligersfeest in december.

Iedereen is uitgenodigd om vanaf nu te nomineren: dat kan zijn een eigen project of dat van een ander. Nomineren kan via het digitale formulier op de website van Welzijn Teylingen www.welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligers; 'nomineer uw vrijwilligersinitiatief'.

Meer informatie op www.welzijnteylingen.nl. Voor vragen, neem contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet bij Welzijn Teylingen, via 0252-231805.

Uit de krant