Afbeelding
Foto: Toon van der Poel

B&W blijft streven naar bushalte bij Sassembourg

Politiek Sassenheim

Sassenheim • B&W heeft meerdere malen aangegeven dat de gemeente de busroute langs Sassembourg graag terug wil. Vervoerder Arriva zegt de route niet te zullen wijzigen.

Door Nico Kuyt

"De gemeente vindt het belangrijk dat een voorziening als Sassembourg goed bereikbaar is. En dat er dus ook op korte loopafstand haltes van openbaar vervoer zijn. De routes van buslijnen en de locaties van haltes bepaalt de vervoerder. In dit geval Arriva. Als gemeente mogen wij wel wensen en suggesties aanleveren," geeft een woordvoerster van de gemeente aan.

Buslijn 51 opgeheven

Voor de laatste aanbesteding door de provincie Zuid-Holland als bevoegd orgaan voor het openbaar vervoer, zijn hoofdroutes vastgelegd. De buslijnen 50 en 51 zijn toen door Arriva samengevoegd tot één lijn. "De route van de oude buslijn 51 van Connexxion door de Westerstraat langs Sassembourg is toen helaas vervallen. Arriva voldoet met de nieuwe route wel aan de eisen, zoals de Provincie Zuid-Holland die stelt. We hebben als gemeente meerdere malen aangegeven dat we de route langs Sassembourg graag terug willen. Arriva heeft echter aangegeven de route niet te zullen wijzigen," aldus de woordvoerder.

Vragen van omwonenden

Geregeld komen er vragen vanuit de bewoners over het gemis van de halte. De huidige busconcessie voor de regio loopt in 2020 af. Er is nog sprake van één mogelijk verlenging tot 2022. Dan gaat een nieuwe regeling in. Ter voorbereiding van de aanbesteding van het vervoer zal door de provincie een Programma van Eisen (PvE) worden vastgesteld waaraan de vervoerder moet voldoen. De gemeente kan haar wensen opnieuw bij de provincie kenbaar maken. Die worden dan hierin afgewogen. 

Uit de krant