| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Succesvolle volleybal doe-dag bij VCS

Sport Sassenheim

Sassenheim • Na het grote succes van vorig jaar deed de volleybalbus, vol met opblaasbare volleybalattracties, op woensdag 1 maart sporthal de Wasbeek weer aan. Volleybalclub Sassenheim en stichting de Combibrug organiseerden hier de Volleybal Doe-dag.

De Volleybal Doe-dag is bedoeld om kinderen uit groep 3 en 4 op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met de veelzijdige sport. Om tien uur 's ochtends startten 50 kinderen samen met hun begeleiders met een warmin- up onder leiding van een gymdocent. Daarna gingen de verschillende groepjes met hun begeleiders naar de onderdelen toe. De kinderen testten hun vaardigheden op het gebied van volleybal.

Zo konden ze meten hoe hard hun smash was, hoe ver hun duik was en hoe hoog ze konden blokkeren. Daarnaast maakten ze op een speelse manier kennis met de volleybalregels. Elk groepje ging natuurlijk ook op de foto en verzon een originele yell. Voor elk onderdeel kregen de kinderen punten op hun scorekaart en aan het einde van de ochtend kreeg iedereen een echt volleybaldiploma.

In maart organiseert VCS op donderdag 9,16 en 23 maart van 18.00 tot 19.00 uur een instuiftraining in De Wasbeek voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Uit de krant