| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Wel kansen, maar geen punten voor Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Drie finales zou Foreholte gaan spelen in de maand maart en aan de hand van het resultaat zouden ze dan wel verder kijken. Welnu, de eerste finale leverde tegen het stugge RVC'33 na 95 minuten buffelen en ploeteren nul punten op. Weliswaar verdienden de mannen van trainer IJzendoorn tenminste één punt, maar binnen het voetbal is het nu eenmaal niet altijd eerlijk. Met man en macht verdedigde RVC'33 de minimale voorsprong en wist die over de negentig minuten te brengen. Daarmee sloegen zij de Voorhoutse aanval op de tweede plaats effectief af en liepen tegelijkertijd twee punten in op koploper en periodekampioen Den Hoorn.

Toen de wedstrijd om half drie door scheidsrechter Voogt in beweging werd gezet, was het na een prachtige morgen al een kwartiertje behoorlijk aan het regenen. In combinatie met de aanwakkerende wind die dwars over het veld stond maakte dat goed voetbal onmogelijk. Dat was jammer, want beide ploegen willen en kunnen goed voetballen. De speelbal verdween zeker dertig keer over de afrastering aan de noordkant, waardoor voortdurend een nieuwe bal in het spel gebracht moest worden.

Zanzibar Booij

Vanaf minuut één was iedereen bij de les en zochten beide ploegen een weg naar het vijandelijke doel. Na een kwartier spelen veroverde RVC'33 op inzet op het middenveld de bal, combineerde zich soepel over de rechterkant vrij, waarna de bal strak en laag werd voorgegeven. Van buiten het strafschopgebied wist de mee naar voren getogen verdediger Zanzibar Booij de bal goed gecontroleerd en hard diagonaal laag in de rechterhoek te schieten (1-0).

Foreholte nam meer initiatief, maar moest opletten op de uitvallen van RVC'33. De blauwwitte achterhoede had de zaak redelijk onder controle. Sejad Navabi schoot over. Dat zelfde lot overkwam een kopbal van Joost van Dam. Daar tussendoor moest Matthijs Guijt de doorgebroken Wouter Sluijs in een onmogelijke positie dwingen en haalde Bas Jongbloed een gele kaart op. Op slag van rust draaide Christian Guijt de bal vanaf links voor het doel waar Rik Grondel de bal overschoot. Met name in de laatste tien minuten had Foreholte het heft in handen genomen.

Initiatief

Dat initiatief hebben de Voorhouters gedurende de gehele tweede helft niet meer losgelaten. Dat betekende overigens niet dat RVC'33 alleen maar met de rug tegen de muur stond. De bevrijdende 2-0 had vanuit de counter ook een aantal keer kunnen vallen. Gaandeweg de tweede helft drukten de Voorhouters de tegenstander steeds meer achteruit en de laatste tien minuten was het alleen nog maar de bal wegpegelen vanuit de blauwwitte verdediging. Daar waar de Voorhouters kansen kregen lag doelman Frank van Leeuwen voortdurend hinderlijk in de weg. De grootste mogelijkheden waren er voor Rik Grondel en Christiaan Guijt, maar hun pogingen strandden op het lichaam van Van Leeuwen. Aan de andere kant bleef keeper Guijt voortdurend baas over de uitvallen van met name Wouter Sluijs en toen hij bij het uitlopen op het spekgladde veld onderuit gleed zag hij de inzet voorlangs het lege Voorhoutse doel gaan.