Niels Langeveld (l) tekent het contract met team Racing One. | Foto: pr.
Niels Langeveld (l) tekent het contract met team Racing One. | Foto: pr. Foto: pr.

Autocoureur Niels Langeveld naar Duitsland

Sport Sassenheim

Sassenheim • Niels Langeveld rijdt aankomend seizoen in de Duitse ADAC TCR Germany. De autocoureur uit Sassenheim kiest voor het team Racing One.

Langeveld werd vorig seizoen in zijn eerste jaar direct kampioen in de SEAT Leon Eurocup. Een prestatie die opviel bij andere teams. Het resulteerde in veel belangstelling. Dat de keuze uiteindelijk viel op ADAC TCR Germany bij Racing One is een zeer weloverwogen besluit, vertelt Langeveld. "Team Racing One zette in 2016 een VW Golf in bij de ADAC TCR Duitsland en behaalde een vijfde positie bij de teams." Het ambitieuze team uit Andernach, nabij Koblenz in Duitsland, bestelde voor komend seizoen een Audi RS3 LMS en ging op zoek naar een coureur die paste bij de titelaspiraties. Ze kwamen terecht bij de succesvolle coureur Sassenheim. De interesse van beide kanten was zo groot, dat vele gesprekken volgden en Racing One zelfs naar Nederland kwam om de puntjes op de i te zetten. "Dat was één van de dingen die voor mij de doorslag gaf," geeft Langeveld aan. "Bij Racing One had ik echt het gevoel dat zij mij wilden hebben en ik er dus op kan rekenen dat het team er samen met mij vol voor wil gaan. Dat is de spirit die ik zelf ook heb, professioneel en gedreven. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij komend seizoen tot grootse prestaties zullen komen." Langeveld neemt zijn coach/engineer Herman de Jager mee naar zijn nieuwe team.

Zandvoort

Het seizoen in de ADAC TCR Duitsland begint eind april op het circuit van Oschersleben en wordt ook voor het grootste deel in Duitsland gereden. Elke weekend bestaat uit vrije trainingen, een kwalificatie en twee sprintraces van elk 30 minuten. "Vorig jaar gingen de kwalificaties erg goed, elk weekend in de top drie. Dat zal dit seizoen moeilijker worden met 44 auto's, ik verwacht dat in dit veld de verschillen in de duizendsten van een seconde zullen lopen." In juli bezoekt de klasse Circuit Park Zandvoort tijdens het ADAC GT Masters weekend. Langeveld kijkt uit naar de start."De raceklasse, de auto, het vertrouwen en de betrokkenheid die Racing One vanaf het eerste moment toonde gaven voor mij de doorslag. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Uit de krant