Afbeelding
Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

 

 

Organisatie: De Bibliotheek Bollenstreek
Opgericht in: 2006
Aantal leden/vrijwilligers: 170

Wie zijn we en wat doen we?
Jong of oud. Man of vrouw. Geboren en getogen in Nederland of van buitenlandse komaf. Voor iedereen kan de Nederlandse taal lastig zijn. Het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek helpt jou graag beter Nederlands te lezen, spreken en schrijven. Het Taalhuis is een samenwerking tussen de Bibliotheek Bollenstreek en de gemeente Teylingen.

Waarom is het fijn om even langs te gaan?
De Bibliotheek Bollenstreek wil jou helpen. Wij willen voorkomen dat jij problemen krijgt. Bijvoorbeeld omdat je een brief van de gemeente niet begrijpt. Ook is het fijn om te weten dat je niet de enige bent. Je hoeft je niet te schamen. Dus kom bij ons langs voor hulp en advies.

Wat is jullie ambitie?
De bibliotheek staat midden in de samenleving door onder ander taalspreekuren te organiseren waar iedereen terecht kan met vragen over het leren van de taal. Zo maken we koppels die samen de taal gaan oefenen.

Informatie, sympathie en actie
Ken je iemand in jouw omgeving die een taalachterstand heeft, kom eens samen naar de bibliotheek. Op vrijdagochtend om 11:00 uur is er Taalcafé in de bibliotheek van Sassenheim.

Het is leuk om iemand anders helpen. Wil je als Taalcoach aan de slag? Een taalcoach is twee uur in de week beschikbaar. Samen met je taalmaatje doen jullie leuke dingen. Jullie gaan bijvoorbeeld naar de markt of naar een tuincentrum. Zo leer je op een leuke manier de Nederlandse taal. Bovendien ontvang je een gratis jaarabonnement van de bibliotheek.

Meer informatie is te vinden op: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Uit de krant