| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen en Foreholte in evenwicht

Sport Teylingen

Sassenheim • Wellicht was de 2-2  wel een juiste afspiegeling van de wedstrijd, maar voor spelers en supporters van beide partijen voelde dat geenszins zo. Ach, het stond wel relaxed in de derde helft, maar zowel Foreholte als Teylingen schoten gezien de stand op de ranglijst niet echt op met dat ene punt .

Bij de Voorhouters was Lucas Wiering in de ploeg gekomen als vierde verdediger. Daarmee koos trainer IJzendoorn voor een behoudender concept vergeleken met de vier middenvelders in de vorige wedstrijden. Teylingen leek zich vanaf de start veel meer bewust van het belang van de wedstrijd en greep niet alleen het initiatief maar pakte het sloom acterende Foreholte direct en hard aan. De Voorhouters stonden erbij en keken er naar. Tom van der Vlugt ontsnapte aan de verdediging en trok vanaf de achterlijn de bal op Dorus van der Voort, die de bal naast het doel wist te krijgen. Teylingen hield de klem strak aan en de corners bleven in het strafschopgebied neerdalen. Rechterspits Sebastiaan Langeveld gleed keer op keer langs Wiering waarbij zijn voorzetten, gelukkig voor de Voorhouters, verder geen gevaar meer opleverden. Na 10 minuten kreeg Foreholte zijn enige mogelijkheid van de eerste helft. De inzet van Christian Guijt verdween via keeper Zonjee naast het doel. Vervolgens was het afwachten wanneer Teylingen de score zou openen.

Foreholte zat absoluut niet in de wedstrijd, passes kwamen niet aan, de Voorhouters kwamen steeds 1 à 2 stappen te laat. Roy Dickhoff trachtte met veel inzet het initiatief terug te pakken, maar hij kwam daarbij ongelukkig in botsing met Dirk Zwetsloot en moest vroeg in de wedstrijd vervangen worden door Tom Bleijswijk. Uitermate zelfbewust bleef Teylingen op weg gaan naar het doel van Matthijs Guijt. Mark van der Vlugt liftte de bal richting Tom van der Vlugt die vervolgens de bal weer over Guijt tilde. Tot opluchting van de Voorhouters landde de bal bovenop de deklat. Even later was het wel raak. Mark van der Vlugt mocht vanaf 16 meter aanleggen en keurig liet hij de bal in de rechterbovenhoek ploffen (1-0). Foreholte mocht de handen dichtknijpen dat het bij die kleine voorsprong bleef en ging onder leiding van trainer IJzendoorn voor de rust richting kleedkamer om 'uit dat andere vaatje te gaan tappen'.

Uit het niets

Gek genoeg was dat ook de uitkomst van de tweede helft. Teylingen ging wat meer achteruit voetballen en Foreholte trok het initiatief naar zich toe. Teylingen moest al snel Jaap Zwetsloot en Sepehr Safi in de wedstrijd brengen. Trainer IJzendoorn wisselde extreem aanvallend door Rick Brabander en Toni Arroyo in de wedstrijd te wisselen. Hoewel Foreholte de klemmen aandraaide leverde het nauwelijks kansen op. Teylingen leek op weg naar een belangrijke overwinning toen de wedstrijd vervolgens nog een aantal keren op z'n kop ging, iets wat natuurlijk ook wel passend was bij de derby.

In blessuretijd

Uit het niets viel in de 83e minuut de gelijkmaker. Rick Brabander ging langs Thomas Stol en zijn voorzet werd diagonaal ingekopt door Christian Guijt (1-1). Even leek er een status quo te ontstaan, maar toen buffelden de ploegen door voor de overwinning. Foreholte bonsde op de Teylingen-deur en de roodzwarten gokten nadrukkelijk op de counter. In de 91e minuut kregen de Voorhouters de bal niet weg uit de achterhoede en kreeg opnieuw Mark van der Vlugt de bal voor de rechtervoet. Zijn schot was gecontroleerd en houdbaar, maar keeper Guijt aarzelde tussen tegenhouden of overtikken en probeerde beide half. Het resultaat was dat de bal via zijn handen met een boogje over de doellijn verdween. Scheidsrechter Oosterlaken had geen doellijntechnologie nodig om doelpunt te geven (2-1). Heel Teylingen maakte zich op om de drie punten op 'de buurman' uitgebreid te gaan vieren na afloop, maar het was Sam Lemmers die in de 93e minuut die voorpret ruw verstoorde. Hij mocht van die zelfde Oosterlaken doorgaan terwijl grensrechter Stol voor buitenspel vlagde. De verdedigers stopten met verdedigen, Lemmers liep door en plaatste de bal naast Zonjee (2 -2).