VCS heren 1 pakt knap twee punten

Sassenheim • Ondanks het verlies, kijkt VCS tevreden terug op de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk.

Na het vertrek van de trainer was dit de eerste wedstrijd van het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim onder een nieuw bewind. Na onderling overleg besloot Erik de Muinck zich op te werpen als trainer/speler/coach. De thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk, nummer drie in de poule, moest uitwijzen of de positietrainingen van de afgelopen twee weken effect hebben gehad.

Vinger uit de kom

De teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd en in de eerste set ging het lang gelijk op. Ook positioneel klopte het bij VCS, totdat spelverdeler Jesse van Rijn wat te veel naar binnen trok in de verdediging, met als gevolg een uit de kom geraakte vinger. Even terugzetten en koelen dus en VCS kreeg van de scheidsrechter als extra beloning ook nog een gele kaart wegens tijdrekken. Desondanks was Inter Rijswijk het meest van de kaart, want VCS won de set met 25-22.

In set 2 ging Erik de Muinck verder met de goede spelverdeling uit de eerste set, maar Inter Rijswijk was nu beter bij de les en haalde de set binnen met 25-17. In set 3 kon Jesse van Rijn weer terug het veld in, maar ondanks een voorsprong ging ook die set verloren met 25-18.

Beslissende vijfde set

In set vier keerden de kansen: Inter Rijswijk ging weer slordig spelen en VCS kon goed druk zetten in de aanval. Met 25-17 ging de set naar de thuisploeg en dus moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden. Inter Rijswijk nam een 5-0 voorsprong, VCS kwam na een lang gevecht op twee matchpoints, maar wist deze niet te verzilveren, zodat de winst alsnog naar de gasten ging.

Ondanks het 2-3 verlies overheerste het goede gevoel over de wedstrijd. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden, waarin heren 1 de strijd aangaat met de directe concurrenten. De eerste is vrijdag 24 maart, in Scheveningen tegen Kalinko heren 3.