Frans van der Wiel laat leerlingen van de Kinderburg zien hoe Sassenheim eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. | Foto: pr.
Frans van der Wiel laat leerlingen van de Kinderburg zien hoe Sassenheim eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog. | Foto: pr. Foto: pr.

Leerlingen onder indruk van presentatie over Sassenheim tijdens de Tweede Wereldoorlog

Sport Sassenheim

Sassenheim • Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft een nieuwe presentatie over Sassenheim in de Tweede Wereldoorlog gemaakt en groep 8 van De Kinderburg had de primeur deze te zien.

Vorige week werd door de SOS een bezoek gebracht op uitnodiging van de directie van de basisschool. De presentatie is gemaakt door Frans van der Wiel, lid van de SOS-werkgroep Historie. Van der Wiel: "De leerlingen waren zeer geïnteresseerd en verbaasden zich er over - bij het zien van een luchtfoto - hoe klein Sassenheim nog was in de oorlogsjaren".

Bombardement

Verhalen over pogingen tot landen van zwaar beschadigde vliegtuigen boven Sassenheims grondgebied maakten op de leerlingen grote indruk, evenals het Duitse bombardement in de meidagen van 1940, ter hoogte van de Leidsevaart, op een bus met Nederlandse soldaten die onderweg was naar het Marine Vliegveld Valkenburg. "Het is een indrukwekkende presentatie geworden, waarover in de klas en vermoedelijk ook thuis zal worden nagepraat," aldus Frans van der Wiel.

SOS gaat de presentatie alle basisscholen in Sassenheim aanbieden.

Uit de krant