Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers helpen bij Tjarda met achterstallige klussen. | Foto: pr.
Vrijwilligers helpen bij Tjarda met achterstallige klussen. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Teylingen in actie tijdens NLdoet: klussen bij Tjarda

Sassenheim • Vaak staan de scouts van Tjarda klaar om te helpen. Soms doen ze dat door te helpen bij activiteiten van de Oranje Vereniging of TOV, en andere keren doen ze dat door hun clubhuis of zeilkunsten beschikbaar te stellen aan een school. Op zaterdag 11 maart was het een keer andersom en stonden er in het kader van NLdoet juist veel vrijwilligers klaar om Tjarda te helpen.

Om 9.00 uur gingen de eerste vrijwilligers, een clubje lokale politici en een collega uit de Tweede Kamer, aan de slag met het opknappen van de fietsenstalling en het schilderen van de binnenboel van het clubhuis.

Nieuwe schutting

In de loop van de ochtend druppelden er steeds meer vrijwilligers binnen: ouders van leden en belangstellenden uit de buurt. Tegen de middag waren er, de leiding van Tjarda meegerekend, zo'n 40 vrijwilligers aan het werk. Er werd een nieuwe schutting om de fietsenstalling geplaatst, en een aparte stalling voor de aanhangwagen gebouwd. Al het achterstallige snoeiwerk van de bosschages bij het clubhuis werd gedaan, en het hekwerk rondom het terrein werd geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd.

In het clubhuis zetten vrijwilligers zich in om alle muren van een nieuw laagje verf te voorzien. De muren van de lokalen van de jongste kinderen kregen felle kleuren. En één muur werd door een heuse kunstenares voorzien van een scene uit Junglebook. Weer andere vrijwilligers liepen af en aan met koffie, thee, krentenbollen en broodjes knakworst. 

Blokhut in Warmond

Terwijl er hard gewerkt werd bij het clubhuis in Sassenheim, werd er op een andere manier hard gewerkt bij de Blokhut in Warmond. Voor één keer waren namelijk alle activiteiten voor de jeugdleden naar Warmond verplaatst. Want NLDoet of niet, bij Tjarda gaan de opkomsten gewoon door.

Tegen het einde van de middag waren alle geplande klussen klaar. Veel van die 'vervelende' klusjes, waar de leiding normaal niet aan toe komt waren nu in één dag afgewerkt. Organisatoren Jeroen en Linda kijken terug op een erg geslaagde, productieve maar vooral heel gezellige dag. Tjarda bedankt alle vrijwilligers die geholpen hebben met het klussen om en rond het clubhuis in Sassenheim. Het werk dat nu op één zaterdag is gedaan, hoeft nu niet op vele doordeweekse avonden en zondagmiddagen door de leiding zelf gedaan te worden. En daar zijn ze heel erg dankbaar voor.

Meer berichten