Op de voorgrond is Sybrinne de Vries (CDA) driftig bezig aan het promoten. Op de achtergrond verknoopt Joost van Doesburg (PvdA) een nieuwe ballon voor de aanval en staan verderop D66 en VVD klaar voor de volgende passant. | Foto: Nico Kuyt
Op de voorgrond is Sybrinne de Vries (CDA) driftig bezig aan het promoten. Op de achtergrond verknoopt Joost van Doesburg (PvdA) een nieuwe ballon voor de aanval en staan verderop D66 en VVD klaar voor de volgende passant. | Foto: Nico Kuyt Foto: Nico Kuyt

Raadsleden folderen op eigen verkiezingsmarkt

Politiek Teylingen

Sassenheim • Op de laatste zaterdag voor de verkiezing voor de Tweede Kamer op woensdag 15 maart hebben de lokale politici op het Dorpsplein van Sassenheim nog een laatste poging gedaan om zwevende zieltjes te winnen voor een stem op de eigen partij.

Door Nico Kuyt

In Teylingen deden vier partijen mee aan de landelijk verkiezingsmarkt. In een rij stonden vanuit de eigen kramen het CDA, de PvdA, D66 en VVD hun ideële waren te verkopen en het belang om te stemmen. De lokale partij Trilokaal heeft geen in Den Haag verbonden landelijke evenknie en was absent. Ook de ChristenUnie was niet aanwezig. Maar voor hen die wel een kraam op het plein hadden opgesteld, waren de weergoden uiterst gunstig. De regendruppels van droefheid bleven uit.

En met de hoop op evenzo zonnige stralen van voorspoed in het stemhokje, poogden de raadsleden, steunfracties en verder aan de partij verbonden lieden met een veelvoud aan folders, ballonnen, bloemzaadjes, rozen, pepermunten, pennen en paaseieren de passanten nog over de streep van twijfel te lokken. Met wisselend succes. De ballon voor de kleuter van sommige partijen werd soms geweigerd voor eentje uit de volgende kraam. Er ontstonden soms gesprekken over de verschilpunten tussen de fracties. Deze week valt uiteindelijk de beslissing. Maar volgend jaar rond deze tijd volgt er een nog groter spektakel, want dan is er de verkiezing voor de gemeenteraad.

Uit de krant