The Bassets (16-18 jaar) viert het kampioenschap. | Foto: pr.
The Bassets (16-18 jaar) viert het kampioenschap. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioenschap voor The Bassets

Sassenheim • The Bassets/BSN (16-18 jaar) is zaterdag 18 maart kampioen geworden door RC 't Gooi te verslaan in het Nationaal Rugby Stadium in Amsterdam.

De teams waren tijdens de tweede helft van de competitie al enorm aan elkaar gewaagd. In een spannende eindspurt bleken beide teams 27 punten te hebben en beloofde de finale een spannende strijd te worden.

Try

De eerste helft ging zeer gelijk op. RC 't Gooi maakte de eerste penalty. Kort daarop zagen Bassets/ BSN  kans om met Alessio Modda een try te scoren die werd afgemaakt met een conversion van Calvin Davids tot een tussenstand van 7 - 3. RC 't Gooi wist ook een try te scoren, waardoor het 7 – 8 werd. Beide teams streden hard en waren creatief in het zoeken van mogelijkheden. De Bassets/BSN konden aan het einde van de eerste helft doorbreken en Julien Meier maakte een try (12-8). Uiteindelijk ging Bassets/BSN de tweede helft in met een voorsprong van 12 - 8.

Kampioen

Ondanks het sterk aanvallend werk van beide teams en de aanmoedigingen van de vele supporters uit de Bollenstreek en 't Gooi, werd er de tweede helft niet meer gescoord. Wel miste de Bassets/BSN twee maal een penalty en bleef de spanning tot het eindsignaal om te snijden. Na een grote ontlading en het geweldige teamwerk kan de Bassets/BSN zich de terechte kampioen van de competitie 2016/2017 noemen met een eindstand van 12-8.