LDODK, met voormalig TOP-speler Friso Boode (r) in het team, is debutant in de playoffs. Voor TOP (en Daniel Harmzen (l)) is het alweer de vijfde keer.  | Foto: pr./Rene van Dam
LDODK, met voormalig TOP-speler Friso Boode (r) in het team, is debutant in de playoffs. Voor TOP (en Daniel Harmzen (l)) is het alweer de vijfde keer. | Foto: pr./Rene van Dam Foto: pr./Rene van Dam

Play-off wedstrijd TOP - LDODK vanmiddag live bij de NOS

Sport Sassenheim

Sassenheim • De NOS zendt de eerste play-off wedstrijd tussen TOP en LDODK vanaf 16.00 uur live uit op NPO 1. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal De Korf. 

TOP speelt de eerste wedstrijd thuis, omdat de Sassenheimers in de reguliere competitie als tweede zijn geëindigd. LDODK staat op plaats drie. Toch won TOP dit seizoen nog niet van de Friezen. Eerder verloor de ploeg van coach Jan Niebeek met 22-26 in de eigen hal. De wedstrijd in Gorredijk eindigde in een gelijkspel: 23-23. 

Een week later is op zaterdag 1 april de return. De ploeg die als eerste twee wedstrijden wint, plaatst zich voor de zaalfinale, op zaterdag 8 april in Ziggo Dome in Amsterdam. Mocht het na de twee wedstrijden 1-1 staan, dan volgt een beslissende derde wedstrijd. Die wedstrijd wordt dan in Sassenheim gespeeld, op dinsdag 4 april om 20.30 uur.

Uit de krant