Foreholte keert door het kampioenschap terug op het allerhoogste handbalniveau van Nederland, de eredivisie. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters Foreholte bekronen fantastisch seizoen met kampioenschap

Sport Voorhout

Voorhout • Na de overwinning op concurrent DSVD kon het al bijna niet meer misgaan voor Foreholte. Toch moest er nog twee keer gewonnen worden, voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Nadat de handbalsters al van DSS wonnen, betekende winst tegen Hercules de titel én promotie naar de eredivisie.

De wedstrijd tegen Hercules begon voorspoedig voor Foreholte. Ondanks de persoonlijke dekking op Wendy Smits wist het team met 1-5 voor te komen. Door de manier van verdedigen bij Foreholte, profiteerde Hercules van de geboden ruimte. Hercules moet het meer van de individuele kwaliteiten hebben, dan van de groepsinzet, iets dat juist bij Foreholte voorop staat. De rest van de eerste helft had vooral Hercules het initiatief. Er werd aardig met penalty's en uitsluitingen gestrooid, maar van de overtalsituaties werd door beide teams niet duidelijk van geprofiteerd. Hoewel Foreholte na 22 minuten nog met 9-14 voor kwam, wist Hercules met 15-15 de rust te bereiken.

Tien doelpuntenmakers

In de tweede helft legde Foreholte het accent meer op het middenblok van hun verdediging  (Dana Vincenten en Britt van Leijden) met Williënne vd Plas op doel. Geleidelijk wisten de kampioenen in spé afstand te nemen van een spartelend Hercules.  Foreholte bleek in de tweede helft een maatje te groot, hoewel het geen hoogstaande wedstrijd was. De Voorhoutse speelsters scoorde vanaf alle posities en maar liefst tien verschillende doelpuntenmakers werden genoteerd. Het is één van de krachten van het Voorhoutse team. Na 15 minuten was het 20-24, waarna Foreholte wegliep en het feest op de wisselbank kon beginnen. Het werd uiteindelijk 24-31 en daarmee is Foreholte kampioen.

Het feest werd van het veld verplaatst naar de bus. Na terugkomst uit Den Haag werd ook in de kantine nog een feestje gevierd. De officiële huldiging is echter aanstaande zaterdag 1 april, na de thuiswedstrijd tegen United Breda. Die wedstrijd begint om 19.45 uur. Na het laatste fluitsignaal kan het kampioensfeest beginnen.

Doelpunten: Wendy Smits 9 (6p), Dana Vincenten 6 (1p), Britt van Leijden 4, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink 2, Marisha vd Geest 2 , Naomi Hoogervorst 1 , Chantal Slegtenhorst 1, Saskia Kolster 1, Lot van Kampen 1.