| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Weer twee punten voor VCS heren

Sassenheim • Nog altijd is het eerste herenteam van Volleybalclub Sassenheim niet zeker van handhaving in de promotieklasse. Elke wedstrijd is weer een nieuwe mogelijkheid om punten te pakken. Zo ook de wedstrijd tegen Thor uit Bergambacht, afgelopen donderdag in de Wasbeek. Thor staat op een veilige vierde plek, zonder uitzicht op promotie. VCS bezet de achtste plaats.

Dat het voor Thor nergens meer om ging, was goed te zien in de eerste twee sets. VCS maakte dankbaar gebruik van de vele service- en aanvalsfouten van de tegenstander. VCS liet zelf weinig liggen, dankzij een stabiele passing en verdediging. Het resultaat was duidelijk: 25-22 en 25-17 voor de ploeg uit Sassenheim.

Kwelgeesten

In de derde en vierde set begon Thor zorgvuldiger te spelen, waardoor VCS moeilijker tot scoren kwam. Vooral de midden- en driemeteraanvaller ontpopten zich tot kwelgeesten voor de blokkering en verdediging van VCS. Na de derde set moest VCS het bovendien doen zonder libero Martijn Boersma, waardoor de stabiliteit in het achterveld afnam. Thor liet zien dat het niet zomaar vierde staat en won set drie en vier met 23-25 en 20-25. De beslissende set was het wederom spannend; Thor trok ternauwernood aan het langste eind: 14-16.

Kans op handhaving

Ondanks het verlies heeft VCS weer belangrijke punten gepakt. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen de nummers 9 en 12, is het team mede afhankelijk van het resultaat van andere teams om handhaving te bewerkstelligen. Een stap in die richting kan zaterdag 8 april gezet worden in Zoetermeer, waar VCS speelt tegen Zovoc.