| Foto: PR
| Foto: PR

Welkom in de wondere wereld van een zendamateur

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • De regionale afdeling van de VERON houdt op dinsdag 25 april een informatieavond over amateur radio

Met een zender en een antenne een radioverbinding maken met iemand in de Verenigde Staten of in Australië? Veel te moeilijk? Of te ouderwets? Met Skype gaat het toch veel makkelijker?

Verrassend, maar het zendamateurisme is een moderne hobby. Tegenwoordig is het al mogelijk om wereldwijd verbindingen te maken met een eenvoudige portofoon. Weer anderen bouwen zelf antennes of zijn druk met de soldeerbout. Ook zijn er zendamateurs die hun apparatuur meenemen naar een onbewoond eiland midden in een oceaan om dan duizenden oproepen te beantwoorden.

Door middel van een cursus kan je "Zendamateur" worden. Als je het bijbehorende examen haalt, mag je ook zelf radioverbindingen maken. De afdeling Leiden van de VERON gaat binnenkort weer zo'n cursus organiseren. Iedereen die geïnteresseerd is in de radiohobby, is van harte welkom op dinsdagavond 25 april om 20.00 uur in het onderkomen van Scouting Scojesa, Clubhuis de Hoystak (Sportdreef 6 in Sassenheim). Tijdens deze bijeenkomst worden demonstraties gegeven en is er informatie over de cursus.

Voor meer informatie, kijk op a28.veron.nl

Uit de krant