Aanvoerder Mick Snel met de nationale beker. | Foto: P. Hamer
Aanvoerder Mick Snel met de nationale beker. | Foto: P. Hamer Foto: P. Hamer

TOP prolongeert nationale titel

Sport Sassenheim

Sassenheim/Amsterdam • De korfballers van TOP/Quoratio zijn voor de vierde keer landskampioen geworden. Net als vorig jaar waren de Sassenheimers de beste in Ziggo Dome.

Het werd in de eerste helft een gelijkopgaande strijd tegen Blauw Wit, de verrassende finalist. De Amsterdammers speelde een thuiswedstrijd, nadat ze in de play-offserie de gedoodverfde titelfavoriet PKC uitschakelde. Via de 1-0 van Barbara Brouwer, werd het 1-1 via Momo Stavenuiter. De jonge Sanne Jousma leverde haar visitekaartje af door meteen de 2-1 binnen te schieten. Beide ploegen lieten elkaar weinig toe en vlak voor de rust stond het 10-10. Na enige verwarring over de schotklok, kreeg TOP nog een aanval. Twee seconde voor het rustsignaal schoot Brouwer de 11-10 binnen.

Mick Snel topscoorder

Na de rust kwam Blauw-Wit op 11-11 door een goal van Otto Fabius. Tot 14-14 gaat het gelijk op, maar dan slaat TOP een gat van twee via Nick Pikaar en Celeste Split (16-14). Via 16-15, maakt Mick Snel 8 minuten voor tijd de 17-15. Via 17-16, scoort Split 18-16. Mick Snel is opnieuw belangrijk en met twee goals zet hij TOP op vier goals voorsprong (20-16), met nog vier minuten op de klok. Het publiek weet het: dit is gespeeld. Zeker als Nick Pikaar voor de 21-16 tekent. Daniel Harmzen scoort de laatste voor TOP (22-16). Blauw -Wit scoort nog twee keer voordat de eindstand 22-18 op het bord staat.