| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte geeft niet thuis tegen Wippolder

Sport Voorhout

Voorhout • Opnieuw gaf Foreholte niet thuis in een uitwedstrijd. Volkomen terecht liep Wippolder na negentig minuten van het veld. Ze hadden de Voorhouters gewogen en absoluut te licht bevonden.

Pas na twintig minuten kreeg Foreholte door dat de wedstrijd in Delft was begonnen. De stadionklok stond nog maar op '2' toen de bal al achter doelman Guijt lag. Een lange aanval over de rechterflank, waarbij geen enkele Voorhouter ingreep, ging over de hele breedte van het veld, waar linkerspits Daley Uijthof het strafschopgebied binnendrong om vervolgens diagonaal in te schieten (1-0). Nog voor het kwartier verschenen de spitsen Rob Notenboom en opnieuw Uijthof vrij voor Matthijs Guijt, na steekpasses dwars door het hart van de Voorhout-defensie. Trainer IJzendoorn voorzag het gevaar en verscheen aan de lijn om van daaruit de coaching te verrichten.

Cadeautje

Vanaf dat moment deden de Voorhouters mee in de wedstrijd en was het wachten op de gelijkmaker. Sam Lemmers kopte de tweede corner net naast het doel van Jesper Stijnman. Op het half uur kreeg Wippolder een corner cadeau van de Voorhoutse formatie. De lange centrale verdediger Tristan Croes sloeg met het hoofd meedogenloos toe (2-0). Vlak voor rust leek de kloof schier onoverbrugbaar te worden, maar aanvoerder Mike Mesker verprutste de toegekende penalty.

Wissels

Met Tjeerd van der Zwaan voor Pim Spreeuw verscheen Foreholte voor de tweede helft in het veld. Binnen de minuut werd de bal buiten bereik van doelman Guijt door Rob Notenboom op de paal geknald. De Voorhouters probeerden het wel, maar de Delftenaren bleven betrekkelijk makkelijk overeind. Rik Brabander en Joeri Stavleu kwamen nog voor Tom Bleijswijk en Rik Grondel in het veld, maar ook zij konden niet voorkomen dat Tristan Croes nog één keer op de paal kopte en invaller Sven Paternotte een voorzet van Uijthof met het hoofd tot doelpunt promoveerde (3-0).