Afbeelding

Jos Vranken opent Bloemencorso

Cultuur Teylingen

Regio • Jos Vranken, directeur NBTC Holland Marketing, verricht op vrijdagavond 21 april de officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek. De openingshandeling vindt plaats bij aanvang van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.

Met de aanwezigheid van Jos Vranken bij de opening van de 70ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt het belang van het toerisme in Nederland extra onderstreept zegt corsovoorzitter Leo van der Zon. "Toerisme is een grote stimulans voor de economie, ook in de Bollenstreek, en draagt bij aan een sterk Holland-merk. En daar vinden het Bloemencorso van de Bollenstreek en het NBTC elkaar. Daarnaast heeft het NBTC veel kennis over de markten waar de bezoekers vandaan komen en waar de toeristische en zakelijke markt hun voordeel mee kunnen doen. In dit kader stelt het NBTC jaarlijks een thema centraal waarop kan worden ingehaakt. Dit jaar is dat '2017: het jaar van Mondriaan tot Dutch Design', een thema dat ook door het Bloemencorso van de Bollenstreek is omarmd met de keuze voor het corsothema 'Dutch Design'. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat Jos Vranken vanuit zijn functie als directeur NBTC Holland Marketing de 70ste corso-editie zal openen."

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, 's werelds beroemdste corso, is in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zal Jos Vranken samen met corsovoorzitter Leo van der Zon vrijdagavond 21 april om 21.15 uur de openingshandeling verrichten. Volgens traditie zal deze weer verrassend zijn. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout.

Het thema van het 70ste Bloemencorso van de Bollenstreek is Dutch Design en van 19 tot en met 23 april is het corsoweek. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso-activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 22 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem rijdt.

Uit de krant