Veel sportbestuurders vanuit Noordwijk bezochten het Sportcongres Bollenstreek en zagen dat samenwerken kansen biedt. | Foto: Wim Siemerink
Veel sportbestuurders vanuit Noordwijk bezochten het Sportcongres Bollenstreek en zagen dat samenwerken kansen biedt. | Foto: Wim Siemerink

Sportcongres lijkt een nuttig initiatief

Sport Teylingen

• Congres volgend jaar in Hillegom

regio ♦ Het Sportcongres Bollenstreek blijkt te voorzien in een behoefte. Dat mag de conclusie zijn na het congres in Hotel Van der Valk.

Het congres werd geopend door de Noordwijkse sportwethouder Gerben van Duin, die op de hem bekende wijze de maatschappelijke waarden van sport over het voetlicht bracht. In zijn visie is de nieuwe filosofie niet alleen te komen tot prestaties maar vooral om iedereen, van jong tot zeer oud, van valide tot invalide, in beweging te krijgen en vooral te houden. Hij wees daarbij nadrukkelijk op het belang dat sportaccommodaties dicht bij de bevolking moeten worden ontwikkelt en niet, zoals in Noordwijk ook eerder gepland was, in de buitengebieden.

Collega Bas Brekelmans was namens de gemeente Teylingen de gastheer. Hij was al even trots op de sportbeleving in zijn gemeente en bejubelde nog eens de sportprestaties in de streek en met name het Sassenheimse TOP. Beiden wethouders bleken verheugd over het feit dat er een initiatief was om brede samenwerking in regioverband te stimuleren.

De samenwerkende combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches uit de gemeentes Noordwijk, Teylingen, Hillegom, Noordwijkerhout en Lisse Sportcongres Bollenstreek lanceerden het thema van deze tweede editie: 'Samenwerken aan een gezonde toekomst'. De organisatie had al vastgesteld dat er verenigingen zijn die zich voor grote problemen geplaatst zien. En dat op brede schaal komen tot samenwerken een oplossing kan bieden.
Tijdens de avond was er een zestal sessies met presentaties o.a. van NOC/NSF met daarnaast een aantal workshops. Met onderwerpen als besturen met visie, coaches die nooit verliezen en dus samenwerking van verenigingen. Kansen zouden er zijn op het gebied van ledenadministraties, facturering, webdesign, vrijwilligersmotivatie, sociaal gedrag van begeleiding en ouders en trainingsfaciliteiten.
Het slotakkoord was voor Fred van Trigt, sportwethouder van Hillegom. Hij kondigde aan dat Hillegom volgend Jaar gastheer wil zijn van het derde Sportcongres. Vanuit Noordwijk was er ook brede belangstelling voor dit congres. Buurtcoach Leonard van Utrecht verwelkomde vertegenwoordigers van Sportraad Noordwijk en diverse enthousiaste verenigingsvertegenwoordigers.

Uit de krant