| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Kleurrijk kindercorso in Sassenheim

Cultuur Sassenheim

Sassenheim • De Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim organiseert op zaterdag 22 april het Kindercorso. Ieder jaar levert dat weer een bonte, kleurrijke stoet van ongeveer 500 kinderen op. 

Alle kinderen in Sassenheim kunnen op vrijdag 21 april hun fiets, step of ander voertuig versieren tussen 18.30 en 19.30 uur bij Park Rusthoff en speeltuin Beatrix. Je hoeft geen lid te zijn van een speeltuin. Het versieren is een echte samenwerking tussen de speeltuinen DVV, Beatrix, Park Rusthoff en Scojesa. Er zijn bloemen en oase beschikbaar, maar op is op. De bloemen worden gesponsord door de lokale bloemhandelaren. 

Optocht

Op zaterdagochtend start om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190) de optocht. Zoals elk jaar wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door Jeugdband van Adest Musica. De route van de kindercorso optocht is als volgt: Hoofdstraat - Kerklaan – Voorhavenkwartier – Vaartkade – Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos voor. Hier krijgen alle deelnemertjes een traktatie.

Zeemanskoor Overal

Vanaf 12.00 uur verzorgt zeemanskoor Overal uit Sassenheim op het Kerkplein twee keer een optreden. Vanaf 14.00 uur zijn er ook weer een aantal zitplaatsen gereserveerd voor ouderen. Aanmelden kan via de Bond van Ouderen. Tot slot is een spreekster aanwezig die vertelt over de deelnemers en uitleg van het Bloemencorso, dat 's middags door het dorp rijdt. 

Uit de krant